Hlavní obsah

Ševci slaví! Ukážeme, že Zlín fotbal hrát umí, hýří bojovností záložník Bartolomeu

Zlín

Zlínští Ševci napojení už finálovou výhrou v Českém poháru nad Opavou 1:0 z minulého týdne rozdávali radost a autogramy na zlínském náměstí během svého nejdůležitějšího dne, kdy byli závislí na večerním výsledku finálového zápasu mezi Manchesterem United a Ajaxem Amsterdam (2:0).

Autogramiáda zlínských fotbalistů před finále ELVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Finále ve Stockholmu nakonec vyznělo v prospěch zlínských Ševců, kteří automaticky postupují do základní skupiny Evropské ligy. „To, co jsme si přáli, se stalo skutkem. Takže jsme všichni spokojení. Že se to sešlo tímto způsobem, je všeříkající pocit. Zlín nebyl v Evropě 47 let," sdělil Právu nestor zlínského fotbalu, obránce David Hubáček.

Zda si v příštím ročníku zahraje proti evropským celkům, nechtěl předjímat. Zároveň ale naznačil, že své žezlo zlínského patriota klidně ponechá mladším. „V tomto týmu už asi nebudu a kluci si příští rok užijí sami."

David Hubáček zdůraznil jeden téměř nevídaný fakt. „Před pár lety jsme tu měli druhou ligu a nyní jdeme přímo do základní skupiny evropských pohárů. S tím by ještě před pár lety nepočítal žádný z nás. Užijeme si to," dodal Hubáček, pro kterého je postup do Evropské ligy jedním z mezníků jeho kariéry. „Zažil jsem Ligu mistrů, titul, ale vyválčit Evropu se Zlínem je něco nevídaného. Na závěr mé kariéry je to strašně moc hezké, že se nám něco takového povedlo," zdůraznil Hubáček.

Čekají je možná klíčové zápasy kariéry

Hlavním strůjcem postupu do Evropy je zlínský záložník Robert Bartolomeu s účesem typickým pro seriálovou postavu Barta Simpsona. Jak vlastně vnímá vítězství anglického Manchesteru United? „V souvislosti s naší výhrou v poháru se mi tomu pořád nechce věřit. Že budeme hrát Evropskou ligu. Jsem hrozně šťastný a chci být součástí této zlínské cesty."

Svou zlatou trefu ve finále MOL Cupu proti Opavě však nepřeceňuje. „Gól mohl dát kdokoliv jiný. Práci odvedl celý tým. Celý tým makal a dal do toho všecko," zdůraznil Bartolomeu.

Co znamená středeční vítězství Manchesteru pro samotného zlínského hráče? „Určitě budeme chtít ukázat, že na Evropu máme a týmy, které do skupiny dostaneme, potrápíme. Ukážeme, že Zlín fotbal hrát umí. Pro mne to mohou být klíčové zápasy do budoucí kariéry. To nepopírám. Nebojím se velkých celků ani velkých výzev. Kdo má malé cíle, nikdy věci nikam nedotáhne," dodal Bartolomeu.

Reklama

Související témata: