Hlavní obsah

Nepřátelská atmosféra nevadí. Frýdka bouřlivá Marakana nažhaví

Praha

Hrát na bělehradské Marakaně je jako projít si fotbalovým peklem. Fanoušci Crvené Zvezdy přece patří k nejdivočejším v Evropě. A právě tady fotbalisté pražské Sparty otevřou sezónu. „Čekám nezapomenutelný zážitek. Nic lepšího asi fotbalista nemůže zažít než takovou atmosféru. Jsem na ni zvědavý a těším se. Je jedno, jestli je přátelská, nebo nepřátelská,“ ujišťuje záložník Martin Frýdek před úvodním duelem 3. předkola Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Frýdek si po utkání na Dukle plácá se sparťanskými fanoušky.

Článek

Crvena Zvezda má k dobru dvě předkola a nedělní vítěznou ligovou premiéru s Radnički Niš (3:0). Celkem pět odehraných soutěžních zápasů. Nově budovaná Sparta sezónu teprve otevře.

„Snad mají jen malou výhodu. Nás čeká teprve první zápas, což je zase lepší v tom, že nevědí, co od nás pořádně čekat," přemítá Martin Frýdek.

Co čekat od Sparty, která v létě nakoupila deset zahraničních posil a nový italský trenér Andrea Stramaccioni měl minimum času je zabudovat? Kardinální otázka.

„Je pravda, že jsme toho pospolu ještě moc nezažili, ale zatím jsou kluci úplně v klidu. Věřím, že mužstvo bude klapat," doufá univerzální záložník.

Třese se na soutěžní návrat

Generálka proti Arnhemu (1:1) se moc nepovedla. „Nevím, jestli jsme byli nervózní. Určitě potřebujeme zlepšit rozehrávku. Měli jsme po zápase ještě týden, aby si mužstvo sedlo. Doufám, že to bude proti Bělehradu dobré," přemítá Frýdek. „Tlak byl ve Spartě vždycky, nebude jiný než minulou sezónu. Chceme zase postoupit do skupiny."

Pětadvacetiletý záložník o většinu minulé sezóny přišel kvůli zranění kolena. Konečně je zpátky. „Žádné omezení necítím. Těším se na zápas strašně moc, je pro mě první po dlouhé době. Jsem hodně natěšený, snad budu hrát. V generálce jsem nastoupil, ale teď se všechno může klidně změnit," ví člen širšího kádru reprezentace.

Slibuje, že Sparta bude hrát v bělehradském pekle na výhru. „Hlavně se hraje dvojzápas, takže do Bělehradu letíme hlavně s cílem nedostat gól. Nechceme ale jen bránit. A výhra venku by byla skvělá," přeje si Frýdek.

Reklama

Související témata: