Hlavní obsah

Slávista Sobol se dostal do ideální sestavy Evropské ligy

Nyon

Obránce Slavie Eduard Sobol se dostal do ideální jedenáctky úvodních zápasů základních skupin Evropské ligy podle serveru uefa.com. Letní ukrajinská posila přihrála Tomáši Necidovi na jediný gól utkání, v němž fotbalisté pražské Slavie ve čtvrtek doma zvítězili 1:0 nad Maccabi Tel Aviv.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie oslavují gól proti Maccabi Tel Aviv.

Článek

Dvaadvacetiletý Sobol byl před startem skupiny dopsán na pohárovou soupisku Slavie a premiéra mu vyšla. Vedle gólové asistence centrem vytvořil i další šanci pro Necida, dvěma možnostem Maccabi naopak zabránil a pětkrát odebral míč. V hodnocení krajních beků byl v prvním kole hlavní fáze soutěže bodově lepší pouze Héctor Bellerín z londýnského Arsenalu.

Ideální sestava 1. kola podle uefa.com:
Herrerin (Bilbao) - Bellerín (Arsenal), Llorente (San Sebastian), Masiello (Bergamo), Sobol (Slavia) - Calhanoglu (AC Milán), Hernández (Villarreal), Canales (San Sebastian), Payet (Marseille) - Silva (AC Milán), Kokorin (Petrohrad).

"Edy podal velmi dobrý výkon. V první půli přihrál na gól, pak i na druhou šanci Necky, rozbíhal to, hrál velmi dobře. Když takhle bude hrát i dál, asi se bude do sestavy častěji dostávat," řekl na tiskové konferenci po zápase trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

"Ve skupinové fázi Evropské ligy už jsem si zahrál v dresu Luhansku, vždy je to příjemné. Spolupráce nám fungovala, Tomáš Necid je skvělý útočník a dobře si vybírá pozice," dodal Sobol.

Reklama

Související témata: