Hlavní obsah

Nebědují, smůlu ale proklínají. Dát druhý gól, po třech bodech bychom sahali, tvrdí Šilhavý

Astana

Nebědují, ale smůlu, která na ně v Astaně sedla, slávisté proklínají. Vždyť stačilo pár centimetrů a už po půlhodině snů měli vítězství v rukou. Střely Sýkory a Stocha však skončily v rozpětí čtyř minut jen na břevně domácí brány, takže k vedoucí trefě Ngadeua další góly nepřidali a v druhém díle Evropské ligy byli nuceni brát jen remízu. „Není to o fňukání, ale kdybychom druhou branku dali, po třech bodech bychom určitě sahali,“ nechtěl slávistický kouč Jaroslav Šilhavý svádět nerozhodný výsledek na smůlu.

Foto: Shamil Zhumatov, Reuters

Útočník Slavie Tomáš Necid v akci během utkání Evropské ligy s Astanou. Svádí souboj s domácím Logviněnkem.

Článek
Fotogalerie

Ale i o smůle to přece bylo. Nebo spíše o štěstí, které vám scházelo. Trefit během čtyř minut dvakrát břevno, to muselo i vás dostat.

Už je to pomalu evergreen.  Příležitosti máme, ale góly nedáváme. Snad příště budeme potřebovat méně šancí, abychom dali víc branek.

Tentokrát jste opět skórovali po standardní situaci, která vám dokonale vyšla.

Pomohli jsme si jí, jako jsme si jimi pomáhali v uplynulé sezóně.

Začátek zápasu vám vyšel báječně, půlhodinu jste Astanu přehrávali a k ničemu ji nepustili, což domácí zaskočilo. A přitom se hrálo na umělé trávě, ze které jste přece jen jisté obavy měli.

Vstup do zápasu se nám skutečně povedl, takže jsme mohli vést dva tři nula. Hrálo se přitom na umělce, která byla velice rychlá, ale hráči si s ní v první půli opravdu poradili super.

A to jste přitom udělal v sestavě v porovnání se sobotním ligovým zápasem se Zlínem šest změn. Takže se přece jen držíte záměru rotovat se sestavou a měnit ji na ligu a na evropské poháry?

Hráli jsme čtvrté utkání během deseti dnů, proto i tentokrát došlo k rotaci v sestavě. Ale záměr to není, jdeme prostě od zápasu k zápasu a já z toho vycházím, neboť chci, aby byli vytížení všichni hráči. Nehraje přitom roli, o jakou soutěž jde.

Přesto se postavil stejně proti Tel Avivu do brány Kovář?

Rozhodli jsme se až na posledním tréninku před zápasem, protože Laštůvka se necítil stoprocentně dobře a my nechtěli riskovat. Kovář se zhostil svého úkolu dobře.

A absence Dannyho, který s vámi přiletěl do Astany, ale nakonec nebyl ani na lavičce?

Stejný případ. Byl by to jeho první zápas po zranění, a protože se hrálo na umělém povrchu, rozhodli jsme, že riskovat nebudeme a nepostavíme ho.

Zatímco po většinu první půle jste měli navrch, po změně stran už vás Astana přehrávala.

Domácí ve druhé půli zvýšili obrátky, přetlačili nás a téměř k ničemu nepustili, protože jsme prohrávali souboje ve středu pole. Naše prognózy se prostě naplnily, Astana je v ofenzivě velice dobrá a její útočníci nám dělali problémy.

Obával jste, abyste alespoň remízu udrželi?

V obraně jsme druhou půli odehráli dobře, ale už jsme se nedostali k protiútokům a šancím, jako do přestávky.

Takže nakonec i s remízou vládne spokojenost?

Bod ze hřiště velice silného soupeře je pro nás velice cenný, neboť se možná promítne do závěrečného zúčtování skupiny i postupu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články