Hlavní obsah

Bereme jen výhru, remíza nic neřeší, tvrdí Šilhavý

Netanja

Situace ve skupině A Evropské fotbalové ligy je z pohledu Slavie vcelku jasná. Vede Villarreal a za ním se tlačí Astana, přičemž Pražané na ni mají na nepostupovém třetím místě dvoubodové manko. Maccabi Tel Aviv už je mimo hru. Z toho vyplývají i plány kouče českého mistra Jaroslava Šilhavého. Úkol pro čtvrteční večer (od 21:05, vysílá Nova Sport 1, podrobná on-line reportáž na Sport.cz) je jasný - v Izraeli vyhrát a zachovat postupovou naději pro rozhodující prosincový duel s Astanou v Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý v utkání základní skupiny Evropské ligy s Maccabi Tel Aviv.

Článek

Kdo se vám nevešel do kádru proti Maccabi?

Doma zůstali rekonvalescenti Dušan Švento a Muris Mešanovič, kteří se ale už chystají trénovat s mužstvem. V pondělí zdravotní problémy vyřadily Jana Sýkoru a Ruslana Rotaně. Kvůli kartám nemůže hrát Jan Bořil, ten také zůstal doma. Máme patnáct hráčů do pole a tři gólmany.

Včetně Simona Deliho?

Simon je připravený k zápasu.

Takže opět zamícháte se sestavou?

Uvidíme (úsměv), ale nějaké změny udělat musím. Samozřejmě tím, že je Deli k dispozici vyvstává dilema o složení obrany, jestli nevysunout Michela Ngadeua před ni. Nějakou představu v hlavě mám. Určitě nastoupí sestava, u níž budeme přesvědčení, že zápas úspěšně zvládne.

Když se podíváte na tabulku skupiny A, co z ní vyčtete?

Je jasné, že musíme minimálně udržet bodový krok s Astanou, pokud s ní chceme hrát v posledním duelu v Edenu o postup. My jsme do Izraele přiletěli s cílem vyhrát, remíza nic neřeší. Věřím, že se nám to podaří.

Prozradíte, co by podle vás na Maccabi mělo platit?

Oni jsou takoví živí, běhaví, chtějí útočit, hrát nahoře. Navíc nad sebou nemají ten bič, že musejí vyhrát. Už nemají šanci na postup. O to lehčeji se jim bude hrát. V neděli je ale čeká důležitý ligový zápas s Haifou. Uvidíme, jak se k utkání s námi postaví, určitě zápas evropského poháru nepodcení. My se chceme prosadit organizovaným výkonem, hrát pozorně vzadu, ale být hodně aktivní dopředu, abychom byli produktivní. V poslední době se nám to dařilo.

Ale Slavia už dvacet zápasů evropských pohárů v řadě venku nevyhrála, naposledy porazila Ajax v Amsterdamu 1:0, ale to bylo v roce 2007...

Bez ohledu na jakoukoliv sérii jsme přijeli vyhrát.

Dal vám nějaké rady Přemysl Kovář, který v Izraeli chytal?

Bavili jsme se třeba o tom, že nehrají na svém stadiónu a v Netanje nejsou úplně doma. Mají také nějaké zdravotní problémy. Oni ale také disponují širokým a kvalitním kádrem. V každém případě jsem Přemka využíval, využívám a využiji.

Váš soupeř už dlouho nehrál zápas. Může to sehrát nějakou roli?

Naposledy sehráli nějaký přátelák 7. listopadu. Nemyslím si, že by to na ně mělo vliv. Trénují normálně, naopak na zápas budou natěšení. Ale to my také.

Jak dopadne čtvrteční zápas Evropské ligy mezi Maccabi Tel Aviv a pražskou Slavií?
Zvítězí izraelský celek
13,6 %
Utkání skončí remízou
12,2 %
Cenné tři body si odveze český mistr
74,2 %
Celkem hlasovalo 2475 čtenářů.

Reklama

Související témata: