Hlavní obsah

Slávisté svému trenérovi dárek v podobě výhry nedopřáli

PRAHA

Fotbalisté Slavie svému kouči Karlu Jarolímovi v odvetě 2. předkola Poháru UEFA proti Karvanu Jevlach nedopřáli příliš radostnou oslavu středečních padesátin. Proti ázerbájdžánskému celku se nedokázali brankově ani jednou prosadit, přesto se mohli radovat díky výhře 2:0 z prvního zápasu z postupu do hlavní soutěže.

Článek

"My jsme splnili to, co chtěli, to bylo postoupit dále. Taktické pokyny byly takové, že vzadu jsme chtěli hrát na nulu. Přesto jsme měli dostatek stoprocentních šancí, abychom rozhodli. Dozadu jsme hráli pozorně, ale nespokojen jsem s hrou směrem dopředu. Gól jsme nedali potřetí za sebou," postěžoval si na největší slabinu svého týmu trenér Jarolím.

"Tentokrát to tolik nevadilo, protože jsme měli z prvního zápasu náskok, ale z takových situací bychom měli alespoň jednou skórovat. Spokojen jsem alespoň s tím, že si šance dokázali hráči vypracovat, ale musí je proměňovat," dodal slávistický kouč.

Poté, co mužstvo v úvodu posledních zápasů inkasovalo, dostal v brance před Kozáčikem přednost Vorel. "Potřebovali jsme do hry vnést zkušenost. Nemyslím, že by hráči přistoupili k zápasu ležérně, ale spíše neproměněné šance pramenily z nervozity. Švento nehrál od začátku, protože v minulém týdnu za pět dnů odehrál tři náročné zápasy, proto jsem jej chtěl šetřit," uvedl Jarolím.

Největším paličem šancí Vlček

Dvě příležitosti hned v úvodu promarnil Stanislav Vlček. "Byla to moje chyba. Začali jsme nervózně a i mně chybí klid v koncovce," řekl Vlček k momentům, kdy nejprve trefil boční síť a poté zapomenul míč za sebou.

Hostující kouč Junis Husejnov chvátal ne letiště a jen stručně poblahopřál Slavii k postupu. "Byl to ale dobrý zápas, o postupu se již ovšem rozhodlo v prvním souboji. Zkušený soupeř si dvoubrankové vedení pohlídal," řekl Husejnov.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen