Hlavní obsah

Sparťané se těší na souboj s Bednářem a Pospíšilem

PRAHA

Na atraktivní souboj proti českým kamarádům se v prvním kole Poháru UEFA těší fotbalisté pražské Sparty. Ve skotském týmu Heart of Midlothian působí útočníci Roman Bednář s Michalem Pospíšilem, pro které bude mít duel se Spartou zvláštní příchuť. Oba jsou sice momentálně lehce zranění, ale do zápasů se Spartou prý budou fit. Obě strany tvrdí, že jejich postupové šance jsou zcela vyrovnané.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Kapitán Sparty Tomáš Sivok v pátek prokázal dobrý odhad. Už před losováním tvrdil, že Pražané pocestují do Skotska. "Ne, že bych si Hearts vyloženě přál, ale prostě jsem nějak podvědomě cítil, že je dostaneme. Ale nijak mi to nevadí, hlavně jsem nechtěl Salcburk, který doma hraje na umělé trávě. To by pro nás bylo asi nepříjemné," uvedl Sivok pro ČTK.

Reprezentační záložník si před losem v duchu říkal, že by nebylo špatné narazit na belgický Waregem či dánský klub FC Randers, ale také souboj s Hearts ho láká. "Bude to určitě hodně atraktivní dvojzápas, bude to mít náboj. Ve Skotsku přijde plný stadion a také u nás by mohlo přijít dost lidí. Hearts jsou díky českým klukům dost populární. Ale bude to hodně vyrovnané, šance mají stejné oba týmy," řekl Sivok.

Trenér Stanislav Griga si rovněž nepřál dostat Salcburk s českými krajánky Patrikem Ježkem, Vratislavem Lokvencem a Karlem Pitákem hlavně kvůli tomu, že doma nastupuje na umělém povrchu. Skotský tým Griga bral.

"Jde o kvalitního soupeře, věřím, že ten zápas bude zajímavý pro naše fanoušky. Sparta podle mého názoru dopadla lépe než ostatní čeští zástupci v Poháru UEFA," uvedl Griga na internetových stránkách pražského klubu.

Lustrinelli s reprezentací Skoty porazil

Čerstvou zkušenost se skotským fotbalem mají dva hráči letenského týmu. Útočník Mauro Lustrinelli hrál se švýcarskou reprezentací přípravný zápas v Glasgowě a radoval se z výhry 3:1. "Jsem přesvědčen, že s Hearts to bude těžký zápas. Mají dobrý tým a hodně jim pomáhá i publikum. Nevzdávají se a bojují vždy až do posledního okamžiku," citoval klubový web Lustrinelliho.

Záložník Marek Jungr proti Skotsku odehrál červencové semifinále mistrovství Evropy v Polsku, kde Češi podlehli 0:1. "Skotové jsou nekompromisní. Hrají dlouhé nakopávané balony, neustále centrují do vápna, musíme být pořád ve střehu. Myslím, že pro české týmy je to nepříjemný styl. Mají výborný fyzický fond, na šampionátu hráli v tempu celý zápas a nakonec došli až do finále," uvedl mladý středopolař, která má momentálně zlomenou zánártní kůstku.

Pro útočníky Bednáře a Pospíšila bude dvojutkání se Spartou nevšedním zážitkem. "Spartu jsem chtěl ze všech možných soupeřů asi úplně nejvíc. Hodně se na ty zápasy těším," uvedl pro ČTK Bednář, kterého nyní trápí poraněný nárt. Stejně jako Pospíšil si proti krajanům zahraje poprvé v kariéře.

Bednář si na sparťany věří

"Nastoupit proti českému týmu je určitě něco jiného než jet někam do Dánska nebo Rakouska. Budeme hodně nažhavení. Nechci, aby to vyznělo nafoukaně, ale docela si na sparťany věřím," dodal Bednář, který se už stačil po telefonu špičkovat s letenským bekem Michalem Kadlecem. Oba se dobře znají ze společného působení v reprezentační jednadvacítce. "Podle mě to je úplně otevřené," mínil Bednář, který si minulý týden odbyl debut v seniorské reprezentaci.

Pospíšil je dokonce sparťanským odchovancem, takže i on se těší na pikantní duel. I když si před losem přál potkat spíš anglický Blackburn než tým z Letné. "Ale tohle bude zajímavé zpestření, je to pro nás relativně nejpříjemnější soupeř a já se navíc po dlouhé době podívám domů. Když bude náš trenér potřebovat, tak mu určitě navíc o Spartě budu mít hodně co říct," uvedl s úsměvem Pospíšil.

Sparta už podle něj není tak silná jako dřív, kdy pravidelně hrála Ligu mistrů. "Rozhodně to ale neznamená, že by nás čekalo něco lehkého. Sparta má na rozdíl od nás pořád větší mezinárodní zkušenosti," dodal Pospíšil, který má svalové problémy, ale také on by měl být před prvním zápasem se Spartou fit.

Reklama

Související témata: