Hlavní obsah

Uhrin před Marseille: šance je obrovská

MARSEILLE

Jména hráčů i název klubu nahánějí hrůzu, ale borci Mladé Boleslavi se souboje s Olympique Marseille neděsí. Neleká je ani fakt, že vstoupí do 1. kola Poháru UEFA na hřišti vedoucího celku francouzské ligy, v jehož dresu nastupují takoví borci, jako Francouz Ribéry či Senegalci Niang a M'Bami. "Mají tři velice dobré útočníky a Ribéry je v obrovské formě, přesto myslím, že máme velkou šanci postoupit," pronesl odhodlaně trenér Dušan Uhrin po příletu do přímořského letoviska.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Francouzský tým se znovu dere na výsluní, kam patřil na začátku devadesátých let pod vládou miliardáře Tapieho, kdy vyhrál Ligu mistrů. Navíc v posledních deseti letech dvakrát prošel až do finále Poháru UEFA. "Jistě, je to silné mužstvo a k tomu z Francie, která předváděla na mistrovství světa asi nejlepší hru, ale Galatasaray hrálo v předkole Ligy mistrů lepší fotbal než Francouzi. Doma rozhodně," přemítal o síle soupeře Uhrin.

Je mu jasné, že drtivá je především ofenzíva francouzského celku. Vždyť z pěti zápasů Marseille čtyřikrát vyhrála, v jednom případě remizovala a o skóre vede tabulku před gigantem z Lyonu. "Hlavně nesmíme bránit, to by nedopadlo dobře. Je třeba naši hru posunout na jejich polovinu, stejně jako v našich domácích zápasech," odkrýval taktické plány Uhrin.

Jak dopadne zápas Marseille - Mladá Boleslav?
Hlasujte v anketě Sport.cz na konci článku!

Soupeře na vlastní oči neviděl, ale na dvou utkáních měl pozorovatele a k dispozici má záznam zmíněných střetnutí, včera večer ještě studoval poslední boj francouzského lídra na hřišti Paris St. Germain. Jednou jako špión sloužil trenérův otec Dušan Uhrin st., který před patnácti lety se Spartou Praha Marseille vyřadil ve 2. kole Ligy mistrů.

Esem týmu je Ribéry

"Je patrné, že hlavní postavou je Ribéry. Každá třetí nebo čtvrtá přihrávka jde přes něj, má přitom hodně velký rádius. Dost mě překvapil, protože ve srovnání se zápasy na mistrovství světa hraje zleva nebo ze středu, navíc si chodí pro míče hodně dozadu. Ale má tak velký rádius, že na něj není možné hrát osobní obranu," přiblížil Uhrin poznatky o největší hvězdě Marseille, za niž nabízel Lyon v létě 20 miliónů eur.

"Pozor si však musíme dát i na Nianga, který má výborný tah na branku a je hrozně nebezpečný v koncovce," varuje Uhrin před silou senegalského útočníka.

Domácím bude chybět obránce Zubar, který je základem obrany Marseille. Hosté se musejí obejít na stadiónu Vélodrome pro šedesát tisíc diváků bez záložníka Abraháma, který ještě pyká za vyloučení ve 2. předkole Ligy mistrů. "Jeho místo zaujme zřejmě některá z posil. Jinak mám o sestavě jasno," uvedl Uhrin, jenž tak zřejmě poprvé nasadí Rajnocha, který přišel minulý týden ze Slovácka.

Pravděpodobné sestavy:
Marseille: Carrasso - Civelli, Taiwo, Cesar, Beye - Nasra, Cana, M‘Bami, Ribéry - Niang, Maoulida.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Brezinský, Rolko, Palát - Vaculík, Matějovský, Rajnoch, Poláček -Kulič, Pecka.
Zápas pod vedením norského sudího Berntsena začíná ve 20.45 hodin a nevysílá ho žádná česká televize, vstupy z 2. poločasu přinese Radiožurnál.

Reklama

Související témata: