Hlavní obsah

Záložník Frejlach zažívá báječný podzim

LIBEREC

Báječný podzim zažívá liberecký záložník Tomáš Frejlach. Po letním příchodu z Příbrami se hned dvakrát trefil za Slovan v lize, před týdnem dvěma góly zajistil vítězství české jedenadvacítky v Uherském Hradišti proti Bělorusku a ve čtvrtek otevřel skóre v prvním vystoupení českého šampióna v Poháru UEFA.

Článek

"Sám jsem překvapený, jak mi to tam padá. Je to perfektní, ale nejdůležitější je, že vyhráváme jako tým. A moc mě těší, že jsme se prosadili i proti Bělehradu, čímž jsme se divákům alespoň částečně rehabilitovali za vyřazení od Spartaku Moskva v boji o Ligu mistrů," říkal skromně mladík, který kromě vedoucího gólu měl na kopačce i druhou branku. "Byla to velká šance. Dostal jsem skvostnou přihrávku a trefil jsem brankáře. Bohužel jsem ho neprostřelil," líčil Frejlach.

Výsledek 2:0 považoval za úspěch. "Doufali jsme ve vítězství a dosáhli jsme navíc dvoubrankového náskoku, i když soupeř nás chvílemi zatlačil. Ukázala se však souhra celého mužstva," mínil Frejlach.

Na jeho gól nahrával Jan Holenda. "Dostal jsem míč do strany, prohodil jsem si ho ,jesličkami' bekovi a Tomáš to trefil úplně bezvadně. Hrálo se nám v pohodě. Vytvořili jsme si dobré příležitosti a odrazilo se to na skóre. Můžeme být spokojení," vykládal útočník, který se ocitl i ve dvou střeleckých možnostech. "Chyběl mi kousek štěstí, brankář dobře zasáhl nebo střely šly těsně mimo. Když mi to nevyšlo doma, třeba se mi to povede v Bělehradě. Tam nás asi přivítá bouřlivá atmosféra, ale nebojím se jí," dodal Holenda.

Autor druhého gólu Jan Blažek připojil: "Trenér mě o poločase připravoval na to, že půjdu na hřiště. Zkusil jsem využít svojí rychlosti a dal jsem do utkání maximum sil. Té brance předcházela pohotová a přesná akce po levé straně. Naběhl jsem si před branku a jen jsem se soustředil, abych míč dobře trefil. Dát gól v nastavení je vždycky krásné, protože soupeř už nemá moc času na odpověď. Věřím, že se o postup v odvetě popereme a dostaneme se do hlavní fáze Poháru UEFA."

Reklama

Související témata: