Hlavní obsah

Slávisté anglický tisk neohromili, Tottenham také ne

LONDÝN

Vcelku nudný byl podle anglického tisku čtvrteční pohárový zápas Tottenhamu s pražskou Slavií. Největším zážitkem pro novináře bylo, že střelec jediného gólu zápasu Jermaine Jenas dal první branku londýnského klubu v evropské soutěži po 15 letech a navázal tak na Gordona Durieho, který skóroval proti Stockerau v srpnu 1991.

Článek

The Daily Mirror souhlasí s kapitánem hostů, že Tottenham by měl mít na to, aby působil v evropských soutěžích, a tým jako Slavia by mu v tom neměl bránit. "Tottenham Hotspur skončili svůj sedmiletý exil z Evropy, který na sebe uvalili sami kvůli své vlastní průměrnosti," napsaly dnes The Times.

Slavia i Angličané se podle tisku podíleli na podřadném fotbalu první půle. Podle Times se hra dostala až na úroveň grotesky, když český brankář Michal Vorel padl na zem se zraněním za situace, kdy kolem něj nebyl žádný hráč, a musel být vystřídán. "Patrně ho zasáhla nuda," dodal deník.

Podle Guardianu trvalo hodinu, než se Slavia dostala ze své topornosti. Tottenham do té doby zápas kontroloval, ale nedokázal z toho nic vytěžit, až na gól vlastně z první slibné akce. Daily Mirror pak píše, že v Tottenhamu letos skutečně věří, že by mohli zopakovat svá slavná vítězství v evropských pohárech z let 1972 a 1984.

Reklama

Související témata: