Hlavní obsah

Neapol jako Partizan. Vrba varuje před sílou srbského soupeře

Robert Neumann (Bělehrad)Sport.cz

Všechny čtyři dosavadní postupy Plzně do jarní části Evropské ligy nesou jeho pečeť. Před čtvrtečním úvodním duelem na půdě Partizanu Bělehrad je trenér Pavel Vrba v očekávání, jestli jeho tým naváže na famózní podzim. „Pochopitelně, když není delší čas ostrý soutěžní zápas, panuje napětí. O to je příjemnější, že už to zase začne," řekl Vrba ve středu večer v Bělehradě.

Foto: FCV/Ladislav Nussbauer

Trenér fotbalistů Viktorie Plzeň Pavel Vrba.

Článek

Viktoria zvládla první jarní kolo Evropské ligy dvakrát ze tří soubojů. S Vrbou na lavičce v roce 2013 vyřadila Neapol (výhry 3:0 a 2:0). „Tenkrát začínala éra Plzně. Neapol byla začátek cesty, která trvá. Doufám, že ještě dlouho trvat bude," uvedl Vrba. „Respektujeme obrovskou sílu Partizanu, víme, že nás čeká stejně těžký soupeř, jakým byla právě třeba Neapol. Pokud se chytne herně, bude dominovat, je schopen porazit kohokoli. Ale my budeme chtít být aktivní," dodal plzeňský kouč.

Se srbským mistrem se střetly v zimní přípravě Liberec (výhra 2:1) a Teplice (prohra 0:2). V přípravě na čtvrtek ale Vrba z těchto dvou duelů příliš vycházet nehodlá. „Pro mě byly důležitější zápasy v Evropské lize nebo ligové derby s Crvenou Zvezdou. V přípravě, stejně jako my, Partizan točil sestavu. Zásadní věci byly k vidění v soutěžních zápasech," podotkl Vrba, který své svěřence na očekávanou bouřlivou kulisu nijak nechystá.

„Jak pro hráče, tak i pro mě je lepší, když to má nějakou úroveň, než když je na stadiónu sto diváků. Spousta hráčů v Plzni už takovou atmosféru zažila, takže není třeba je na ni nějak připravovat. V každém roce hrajeme podobné zápasy, nemáme s tím žádný problém," uzavřel Vrba.

Čtvrteční duel začíná v 21.05, přímý přenos vysílá ČT 2.

Reklama

Související témata: