Hlavní obsah

Fotbalová Sparta odvetu s Hearts nepodceňuje

PRAHA

Přiblížit se výkonu z prvního utkání. Takové je největší přání sparťanských fotbalistů před čtvrteční odvetou úvodního kola Poháru UEFA proti Heart of Midlothian. Podle trenéra Michala Bílka by to znamenalo krok k jistému postupu, podle hráčů by to navíc bylo potvrzením toho, že mužstvo umí hrát atraktivní fotbal, který baví diváky.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Sparťané Šimák (zleva), Lustrinelli a Kadlec se radují ze vstřelené branky.

Článek

Trenér Bílek zopakoval, že ve čtvrtek může jeho tým dostat do dalšího kola jen podobný či dokonce stejný výkon, který vedl k výhře 2:0 v Edinburghu. "Hodně lidí u nás, ale i ve Skotsku bere odvetu jako jasnou záležitost, ale my to tak nevidíme. Hearts jdou nahoru, zase se vrátili k loňským výkonům a sem určitě nepřijedou v roli obětního beránka. Už teď tuším, že zvlášť v úvodu spustí nátlakový fotbal, kterému nesmíme podlehnout," prohlásil Bílek na oficiální tiskové konferenci.

Jak se zdá, hráče o důležitosti maximální koncentrace dokázal přesvědčit. Miroslav Matušovič s úsměvem na tváři skotským novinářům slíbil, že se svými spoluhráči soupeře rozhodně nepodcení. "My jsme právě v Edinburghu poznali, jak moc se nám vyplatí, když si dáváme pouze postupné cíle. Tím současným je dál pokračovat v pohárové cestě. Ale k výhře ve Skotsku přispěly i jiné faktory: vždy po příchodu nového trenéra mají fotbalisté velkou motivaci, navíc se zápas odehrál ve velkém tempu a nám otevřený způsob hry vyhovoval," uvedl Matušovič, který se těší velké pozornosti skotských novinářů.

O pozornost se nepostarala pouze jeho branka na 2:0 z prvního utkání, ale i slova pro tamní tisk, která sparťan pronesl před prvním zápasem. Podle nich Matušovič prohlásil, že by se nebránil v budoucnu přestupu právě do skotské soutěže.

Stačila by i prohra o jednu branku

"Ano, to jsem skutečně řekl, ale nebylo to myšleno tak, že se už chystám k odchodu. Samozřejmě, každé případné zahraniční angažmá by mě potěšilo, ale nemůžu říct, že bych právě tamní fotbal upřednostňoval," řekl se smíchem Matušovič a pak ochotně pózoval fotoreportérům před sparťanskou vlajkou.

Spartě stačí v odvetě i prohrát jednobrankovým rozdílem, každá vyšší prohra by znamenala komplikaci. Výsledek 0:2 by přivedl tým do prodloužení, jiná dvoubranková či vyšší výhra hostujícího mužstva by přinesla radost dvěma tisícům skotských fanoušků, kteří do Prahy dorazili.

Souboj začne ve čtvrtek ve 21:00 v Toyota Areně, hlavním rozhodčím utkání je Němec Peter Sippel. Včetně vstupenek pro skotské fanoušky bylo prodáno už patnáct tisíc lístků a v ochozech podle všeho ve čtvrtek večer příliš volných míst nebude.

Reklama

Související témata: