Hlavní obsah

AS Řím rozstřílel sedmi góly Catanii

ŘÍM

Na italskou fotbalovou ligu nevídanou kanonádu viděli v neděli fanoušci v Římě, kde místní celek AS rozdrtil nováčka z Catanie 7:0. AS je po dvanácti kolech v tabulce stále třetí, ale na druhé Palermo už ztrácí jen jeden bod a na vedoucí Inter Milán čtyři.

Článek

Rozhodující byla 15. minuta, ve které rozhodčí vyloučil hostům útočníka Mascaru za vražení do Chivua. Hráči Catanie pak přesile Římanů vůbec nestačili a dostávali jeden gól za druhým. Dvakrát se prosadili obránce Panucci a Perrotta, po jednom zásahu zaznamenali Mancini, Totti a Montella.

Naopak nejtěsnějším možným rozdílem porazili fotbalisté Interu Milán poslední Regginu a odpoutali se na prvním místě od Palerma, které nyní ztrácí tři body. O vítěznou branku se postaral již ve čtvrté minutě Crespo.

Jen remízu 1:1 uhráli fotbalisté Fiorentiny na stadiónu v Ascoli, když o tři body přišli až pět minut před koncem. Těsně před odchodem na poločasovou přestávku se prosadil obávaný střelec Toni a zajistil hostům vedení. To drželi až do 84. minuty, kdy obrana neuhlídala Bjelanoviče, který vyrovnal. Český obránce Tomáš Ujfaluši začal utkání jen na lavičce náhradníků, ale do hry zasáhl hned na začátku druhého poločasu.

Kanonýr Rigano z Messiny sice dal devátou branku v sezóně, díky čemuž vede tabulku střelců, ale svému týmu k bodům nepomohl. Messina doma nestačila na Lazio a prohrála 1:4. Za Lazio se dvakrát prosadil Mauri, který si tak ve dvou posledních zápasech připsal čtyři góly.

Itálie - 12. kolo
AS Řím - Catania 7:0 (12. a 48. Panucci, 24. a 40. Perrotta, 19. Mancini, 59. Montella, 70. Totti), Ascoli - Fiorentina 1:1 (84. Bjelanovič - 45. Toni), Chievo - Bergamo 2:2 (24. a 55. Zanchetta - 70. Zampagne, 74. Loria), Inter Milán - Reggina 1:0 (4. Crespo), Livorno - Parma 3:0 (26. Pfertzel, 70. vlastní Ferronetti, 82. Lucarelli), Messina - Lazio Řím 1:4 (56. Rigano z pen. - 10. a 82. Mauri, 59. Panděv, 84. Makinwa), Udine - Siena 3:0 (44. z pen. a 78. Iaquinta, 19. Asamoah), FC Turín - Sampdoria Janov 1:0 (80. Rosina z pen.).
TABULKA

Reklama

Související témata: