Hlavní obsah

AC Milán ztratil až na tři měsíce brankáře Didu

MILÁN

Až tři měsíce budou postrádat fotbalisté AC Milán svou brankářskou jedničku Didu. Zkušený třiatřicetiletý Brazilec, mistr světa z roku 2002, si poranil v úterním zápase Ligy mistrů s aténským AEK levé koleno. Ač se původně zdálo, že zranění nebude nikterak vážné, následná vyšetření ukázala opak.

Článek

"V dalších dnech se podrobí ještě novým testům, ale očekáváme, že bude mimo hru dva až tři měsíce. Pokud nebudou komplikace," uvedl milánský klub na své webové stránce. Při Didově absenci zaskočí v brance Australan Zeljko Kalac a je možné, že během letního přestupního období zkusí vedení AC přivést na San Siro nového gólmana.

Dida si podle vyjádření lékařů poškodil v koleni úpon stehenního svalu. V zápase s aténským soupeřem odkulhal ze hřiště čtvrt hodiny před koncem. Milán si přes prohru 0:1 zajistil postup do osmifinále Ligy mistrů.

Klub bude nyní spoléhat mezi tyčemi na Kalace, třetím náhradníkem účastníka tří světových šampionátů Didy je v Miláně Valerio Fiori. V italských médiích už se objevily spekulace, že se klub asi pokusí v lednu získat Marka Ameliu z konkurenčního Livorna.

Reklama