Hlavní obsah

Schalke zaváhalo, bundesligu vedou Brémy

V dobré formě hrající fotbalisté Werderu Brémy si v sobotu v 15. kole německé ligy poradili s berlínskou Herthou a vyhráli 3:1, když všechny branky padly již v první půli. Dvě z nich vstřelil kanonýr Klose a dostal se tak do čela tabulky střelců s deseti zásahy. Brémy se navíc probojovaly do čela bundesligy, protože vedoucí Schalke v neděli zaváhalo na hřišti Norimberku.

Článek

Domácí se ujali vedení zásluhou Diegovy proměněné penalty, ovšem hosté hned za minutu srovnali hlavičkou obránce Šimuniče. Brémy však mají osvědčeného kanonýra Kloseho, který se dnes prosadil dvakrát během osmi minut. Nejprve si naskočil na centr Womého a hlavou poslal svůj tým do vedení, pět minut před pauzou pak po chybě hostující obrany zvýšil levačkou na dvoubrankový náskok.

Jen remízu 1:1 uhráli fotbalisté mnichovského Bayernu v souboji s Mönchengladbachem. Tentokrát se neprosadila silná ofenzivní linie Bayernu, kterou musel zastoupit obránce Demichelis. Ten hlavou využil Schweinsteigerův přímý kop, za hosty však vyrovnal povedenou ranou Delura.

Po špatném vstupu do sezóny se začalo dařit Hannoveru. Ten dnes dokázal uspět na hřišti Chotěbuzi, na jedinou branku zápasu přihrál Jiří Štajner. V polovině první půle zakombinoval u pravé čáry s Cherundolem, míč mu vrátil stříleným centrem a americký obránce se předvedl vítěznou hlavičkou. Hannover se tak posunul již na desátou pozici.

Další porážku zato zaznamenali fotbalisté Hamburku, kteří prohráli v Bochumi 1:2. Za vítěze odehrál celé utkání Pavel Drsek, jeho spoluhráč Filip Trojan hrál do 76. minuty a o dvě minuty dříve ze hřiště odešel také hamburský David Jarolím.

Češi se představili také v bezbrankovém duelu Bielefeldu s Leverkusenem. Zatímco domácí Radim Kučera odehrál celé utkání, Petr Gabriel musel s bolestivou grimasou v obličeji střídat již po deseti minutách hry. David Kobylík zůstal jen na lavičce domácích, stejně jako na druhé straně Michal Papadopulos.

Japonec Takahara se blýskl hattrickem

Schalke po čtyřech výhrách za sebou dokázalo v neděli v Norimberku uhrát jen bezbrankovou remízu a muselo tak přenechat vedení v tabulce Brémám. Pro domácí, v jejichž sestavě byl z českých hráčů jen Tomáš Galásek, to byl už desátý nerozhodný výsledek v sezóně.

Japonec Naohiro Takahara předvedl v 15. kole německé fotbalové ligy hattrick a zařídil tak výhru Frankfurtu nad Mohanem v Cáchách 3:2.

Německo - 15. kolo
Sobota 2.12.
Bayern Mnichov - Mönchengladbach 1:1 (23. Demichelis - 33. Delura), Bielefeld - Leverkusen 0:0, Bochum - Hamburk 2:1 (5. Dabrowski, 70. Misimovič - 42. Ljuboja), Brémy - Hertha Berlín 3:1 (32. a 40. Klose, 24. Diego z pen. - 25. Šimunič), Chotěbuz - Hannover 0:1 (22. Cherundolo), Dortmund - Wolfsburg 1:0 (90+1. Smolarek).
Neděle 3.12.
Cáchy - Frankfurt 2:3 (32. Schlaudraff, 81. Fiel - 14., 44. a 62. Takahara), Norimberk - Schalke 0:0.
TABULKA

Reklama

Související témata: