Hlavní obsah

Barcelona ztratila s Levante a může přijít o prvenství

Fotbalisté Barcelony hrající bez své největší hvězdy Ronaldinha v sobotu nepředvedli nejlepší výkon v zápase s Levante a jen remizovali 1:1. Dali tak šanci druhé Seville, aby je při případném nedělním vítězství přeskočila na prvním místě tabulky.

Článek

Nezvykle nepřesná Barcelona se sice dostala do vedení po přesné střele Deca z přímého kopu, ovšem až na jednu nastřelenou tyč si příliš dalších šancí nevypracovala. Naopak Levante se postupem času dostávalo do stále většího tlaku, který korunoval brankou obránce Alvara. K němu doputoval míč po vyraženém přímém kopu Kapa a brazilský zadák měl před odkrytou brankou jednoduchou pozici. Ani poté se Barcelona neprobrala a spíše se soustředila na udržení remízového stavu.

Ještě horším výkonem se prezentovala Valencie, která prohrála 0:2 v Huelvě. Domácí favorita zaskočili rázným vstupem do utkání, což přineslo branku již ve druhé minutě z kopačky Tornavacy. Hosté pak převzali otěže a tlačili se do útoku, ale vyrovnávací gól nepřišel. Naopak v závěru se prosadil po rychlém brejku Sinama-Pongolle a zvýšil na konečný dvoubrankový rozdíl. Valencie se tak nadále propadá v tabulce a nyní jí patří osmá pozice.

Franco chytil dvě penalty

Argentinský brankář Atlétika Madrid Leo Franco vychytal svému týmu vítězství nad Betisem Sevilla. Domácí hráči ve druhém poločase kopali dvě penalty, ale Franco zlikvidoval jak střelu Brazilce Edua, tak i Fernanda.

Jediným úspěšným střelce večera byl Frankův krajan Luciano Galletti, argentinským posilám tak Atlétiko mohlo vděčit za vítězství 1:0. Madridský rival se posunul v tabulce na čtvrté místo a pokazil Betisu oslavy stého výročí založení klubu.

Španělsko - 13. kolo
Huelva - Valencie 2:0 (2. Tornavaca, 82. Sinama-Pongolle), Levante - FC Barcelona 1:1 (77. Alvaro - 41. Deco), Betis Sevilla - Atlético Madrid 0:1 (34. Galletti).
TABULKA

Reklama

Související témata: