Hlavní obsah

Fotbalistu Bolfa oslovila vedle Ostravy i Žilina

OSTRAVA

Ke známým zájemcům o fotbalového obránce Reného Bolfa, který nedávno skončil v Auxerre, se vedle Baníku Ostrava přidal i slovenský podzimní mistr ze Žiliny. Dvaatřicetiletý bývalý reprezentant se však o novém působišti podle všeho nerozhodne dřív než v lednu, kdy se otevře přestupové okno.

Foto: archiv

René Bolf

Článek

Nebude to jen souboj Ostravy a Žiliny, agent Dalibor Lacina má pro Bolfa více možností. "Zájem těší a ve hře je více klubů. Nyní se k tomu ale opravdu nechci vyjadřovat," řekl někdejší hráč Baníku nebo Sparty pro Moravskoslezský deník.

Do české ligy by se Bolf mohl vrátit po dvou a půl letech, které vyplnil ne zrovna vydařeným angažmá ve francouzském Auxerre. Po odchodu z Ostravy vyšla střednímu obránci první sezona, v které dal i čtyři góly, ale pak se kvůli problémům s vyhřezlou ploténkou vytratil z kádru Auxerre i z českého národního týmu. "Asi jsem loni udělal chybu, když jsem hrál i přesto, že jsem nebyl úplně fit. Zranění se pak zhoršilo a já musel na operaci," uvedl Bolf.

Teď je zdatný hlavičkář znovu fit a sílu na fotbalové jaro nabírá v trénincích s druholigovými Vítkovicemi. Při výběru nového klubu hodlá Bolf zohlednit zejména sportovní cíle. "V průměrném klubu bez ambicí hrát nechci," prohlásil.

Reklama

Související témata: