Hlavní obsah

Juventus se rázněji postavil za Nedvěda

TURÍN

Juventus vyjádřil veřejnou podporu Pavlu Nedvědovi a zároveň ho vyzval, aby se snažil k celé záležitosti přistupovat s chladnou hlavou. Český záložník si předtím posteskl, že klub po vynesení jeho trestu zaujal příliš mírné stanovisko. Dlouhý distanc ho rozzlobil natolik, že pohrozil, že skončí s fotbalem.

Článek

"Pavel musí zůstat v klidu, stojíme při něm. Je to náš klíčový hráč a hnací motor mužstva," řekl listu Tuttosport prezident Juventusu Giovanni Cobolli Gigli. Podle něj byl Nedvěd potrestán příliš přísně. "Nepopíráme, že fauloval Begu, červená karta byla nevyhnutelná. Ale distanc na pět zápasů je moc. Víme, že je Nedvěd na hřišti prchlivý, ale nevěřím tomu, že by schválně šlápl rozhodčímu na nohu," prohlásil.

Nedvěd má v turínském celku mimořádnou pozici i díky tomu, že klub neopustil v těžké chvíli. "Hned jako druhý z hráčů se v létě rozhodl zůstat i po pádu do druhé ligy," uvedl šéf klubu, který nedávno podle italského tisku nabídl českému hráči "doživotní" smlouvu.

Del Piero: Zloba není dobrým rádcem

Před mužstvo ve středu předstoupil generální manažer Jean-Claude Blanc a ujistil hráče, že klub bude vždy na jejich straně. "Vždycky budeme naše hráče chránit v jakémkoli směru. Ale musejí se soustředit na zápasy a vítězství. Měli by se vyvarovat debat s rozhodčími, protože jsme pod drobnohledem. Určité chování je kontraproduktivní, je potřeba zachovat chladnou hlavu," prohlásil Blanc.

Ke klidu nabádal českého fotbalistu i kapitán Alessandro del Piero. "Nedvěd nepotřebuje, abych mu říkal, co má dělat. Mohu říct jen to, že zloba není v některých případech dobrým rádcem," prohlásil mistr světa, který se již zotavil po zranění a při Nedvědově vynucené absenci by měl nastoupit v sobotu proti Veroně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.