Hlavní obsah

Heinz je prý pro St. Etienne nepostradatelný

PAŘÍŽ

Slova chvály slýchá ve Francii český fotbalový reprezentant Marek Heinz, který letos v září přestoupil z tureckého Galatasaraye do klubu St. Etienne, trénovaného Ivanem Haškem. Zdá se, že Heinz konečně našel mužstvo, které mu sedí a v kterém by se mohl stát šéfem, napsala o něm agentura AFP po jeho vydařeném posledním ligovém utkání s Lorientem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Heinz v reprezentačním dresu (vlevo).

Článek

Podle serveru Maxifoot Heinz potvrzuje všechny naděje, které do něho klub vkládal. Bývalý trenér St. Etienne Robert Herbin o českém hráči napsal, že se mu zdá nepostradatelný.

Heinz v utkání s Lorientem, které St. Etienne vyhrál 2:0, jednu branku dal a na druhé se podílel. Francouzští sportovní komentátoři ho chválili už po předchozím ligovém utkání s Marseille, které jeho tým vyhrál 4:1.

AFP vyzdvihla Heinzovu technickou vyspělost a přehled a napsala, že se zdá těžké si představit, že by se St. Etienne mohl bez něho obejít. Citovala dále trenéra Haška, který prý věděl, že francouzský fotbal je pro Heinze jako stvořený. Ocenil zároveň jeho všestrannost.

Nový Moravčík

Herbin v listu La Tribune-Le Progres napsal, že Heinz "má smysl pro hru a volí správné varianty. Opravdu něco přináší, je inteligentní, umí se dobře postavit a zdá se mi nepostradatelný".

Na francouzských serverech lze také nalézt hlasy z tribun stadiónu v St. Etienne, podle nichž by z Heinze mohl být "nový Moravčík". Někdejší mnohonásobný československý a později slovenský reprezentant Ľubomír Moravčík úspěšně působil v St. Etienne v letech 1990-1996, ve 197 ligových zápasech dal za tým 31 gólů. Později byl velmi úspěšný také v Celtiku Glasgow.

Heinzovi, který hrál nejdřív v Olomouci a pak v Ostravě, se v jeho předchozích zahraničních angažmá příliš nedařilo. V 89 zápasech odehraných v dresu tří klubů v německé lize vstřelil jen šest branek. Nezvykl si ani v Turecku a nakonec s istanbulským klubem rozvázal smlouvu.

Reklama

Související témata: