Hlavní obsah

Baroš se cítí znovu ve formě, na přestup nemyslí

PRAHA

Český fotbalový reprezentant Milan Baroš bude mít klidnější závěr roku, přestože ho čeká v anglické lize spousta zápasů. Po vleklém zranění se v poslední době konečně dostává do své dřívější formy a pondělní brankou do sítě Sheffieldu United navázal i na bývalé kanonýrské časy. Během jednodenní návštěvy v Praze prohlásil, že na odchod z Aston Villy zatím nemyslí a chce dál bojovat o své místo v týmu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Milan Baroš.

Článek

Baroš vyrazil do Prahy kvůli povinnostem, jež pro něj vyplývají z komerční spolupráce pro pojišťovnu Victoria Volksbanken. Dnes dopoledne se představil na tiskové konferenci, odpoledne předal dárky od pojišťovny dětem z Jedličkova ústavu.

"Přiletěl jsem včera večer, dnes se zase vracím do Anglie. Jsem ale rád, že tu mohu být alespoň ten den, protože až do únorového reprezentačního termínu se sem nepodívám," řekl Baroš novinářům. Dávno pryč jsou prý časy, kdy do Prahy létal i několikrát za měsíc a bohatým společenským životem plnil stránky bulvárního tisku.

Výroky trenéra prý byly zveličené

Baroš na sobě pracoval a nyní se snaží usilovně o trvalý návrat na výsluní. Dlouho se mu však nedařilo a klubový trenér Martin O'Neill mu podle britských médií nedávno vzkázal, se musí během dvou měsíců rychle zlepšit. V opačném případě by mohl být přeřazen na transfer listinu. Výroky trenéra ale podle Baroše média zveličila. Podle jeho mínění by "nůž na krku" ani nepůsobil na hráče motivačně.

Pondělní gól je podle něj spíše než vyústěním tlaku od klubových šéfů znakem vnitřní pohody, do níž se dostal. "Nejde pouze o ten gól, i když samozřejmě dobře vím, že podle nich se útočníci musí hodnotit především. Hrálo se mi velmi dobře, byl jsem i u prvního gólu," uvedl fotbalista.

I proto zatím nemyslí na odchod, jak se hojně spekuluje v českém i britském tisku. "O přestupu teď vůbec nepřemýšlím, chci odvádět co nejlepší výkony v Aston Ville, na kterou nemohu říct nic špatného. Vůči současnému klubu cítím totiž velký respekt," prohlásil Baroš, který přestoupil loni z Liverpoolu za šest milionů liber.

Moc štěstí jsem letos neměl

Spíše než na osobní ambice prý myslí na bodové ztráty, které klub po úspěšném vstupu do sezóny v poslední době zaznamenal. "Děláme zbytečné remízy, mohli jsme mít více bodů. Ale nejsme daleko od pohárových příček, pouze tři body ztrácíme na Ligu mistrů. Klíčové bude, jak se popereme s náročným programem na přelomu roku. Tyto výsledky jsou často pro jarní ambice nejdůležitější," konstatoval.

I kdyby v příštích dnech navázal na své střelecké procitnutí, nebude na končící rok vzpomínat příliš rád. "Nebudu si nic nalhávat, moc fotbalového štěstí jsem letos neměl. Na mistrovství světa jsem si skoro nezahrál a kvůli přetrvávajícímu zranění jsem nezačal včas ani v lize, kde jsem dlouho hledal formu," uvedl sebekriticky hráč, který zvlášť během léta plnil svými výstřelky titulní stránky českých bulvárů, s nimiž má jisté spory. "Často se objevily věci, které vůbec nebyly pravda a které jsem neřekl," tvrdí.

Po následném pohovoru s reprezentačním trenérem Karlem Brücknerem šel Baroš do sebe a začalo se už více spekulovat o jeho fotbalové formě. Pokud pondělní gól bude znamenat její návrat, prožije veselejší Vánoce. Stejně jako v případě dalších hráčů působících v Premier League je stráví v Británii. "Přijedou za mnou rodiče, i na kapra dojde," těší se Baroš.

Reklama

Související témata: