Hlavní obsah

Nandal to Messimu i Ronaldovi. Kdo byl nejlepším střelcem roku 2018?

Londýn/Praha
Aktualizováno

Zapomeňte na Messiho s Ronaldem. Nejlepším fotbalovým kanonýrem roku 2018 se stal někdo úplně jiný. A největším hvězdám to nandal na celé čáře. Jméno sedmadvacetiletého střelce vám nejspíš nic neřekne, nehraje za žádný ze světových velkoklubů. Ale jeho bilance je skvostná. Baghdad Bounedjah během čtyřiceti soutěžních utkání v roce 2018 vstřelil 59 gólů a z kanonýra může být už teď během zimy pořádně žhavé zboží. Zájem je třeba v Premier League.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalový útočník Baghdad Bounedjah dal v roce 2018 víc gólů než největší hvězdy ve slavných klubech.

Článek

Alžírský útočník hraje zatím jen katarskou ligu za tým Al Sadd, jenže jeho 59 gólů prostě nemohlo uniknout skautům největších evropských klubů. V tom chlapíkovi nejspíš něco musí být, říkají si agenti. Největším esům z nejslavnějších lig světa to v řečí statistik nandal.

Messi s Ronaldem se činili, o tom žádná. Hvězdný Argentinec si připsal během 54 utkání hned 51 gólů a Portugalec Ronaldo odehrál o utkání méně, ale gól slavil hned devětačtyřicetkrát. To je bilance, před kterou zaslouží smeknout, jenže Baghdad Bounedjah byl prostě lepší.

Rekord? Sedm branek

V asijské Lize mistrů dal třináct gólů a pomohl svému týmu až do semifinále soutěže. Jeho maximem roku 2018 byl sedm branek nastřílených do sítě týmu Al Arabi při vítězství 10:1. A to ještě první zásah přišel až ve 43. minutě z penalty, pak ale Baghdad Bounedjah spustil gólový uragán.

V reprezentačním triku Alžírska skóroval šestkrát během osmi utkání. A tak není divu, že začíná být o hráče zájem třeba v Anglii. Loni si dělal na kanonýra zálusk Leeds, ale k dohodě nedošlo, teď se údajně chystá do přestupové hry zapojit i Leicester s nabídkou deseti milionů liber. Nebylo by překvapením, kdyby se kanonýr stěhoval během ledna do Evropy.

Nakonec hráč už v červnu připustil, že by si rád jednou zahrál ve slavnější soutěži. Zároveň ale zdůraznil, že nikam nespěchá. „Toužím si jednou zahrát v Evropě za nějaký známý klub, to je jasné. Až přijde nějaká zajímavá nabídka, zamyslím se nad ní. Ale zatím jsem v klidu, ale do Evropy určitě chci jednou odejít," nechal se slyšet fotbalista.

„A taky bych rád pomohl Alžírsku na mistrovství světa 2022. Na MS jsem si ještě nezahrál a to je přece sen každého fotbalisty," svěřil se Baghdad Bounedjah.

Reklama

Související témata: