Hlavní obsah

Fotbalista Berger bude hrát od léta americkou ligu

PRAHA

Fotbalový internacionál Patrik Berger bude zřejmě od léta hrát v ligové soutěži v USA. Odchod třiatřicetiletého fotbalisty se uskuteční ve chvíli, kdy mu skončí platný kontrakt v Aston Ville. Ve středu to řekl hráčův manažer Pavel Paska z agentury ISM. Podle Pasky bude v příštím týdnu znám už i klub, do kterého Berger přestoupí.

Foto: Internet

Patrik Berger v dresu Liverpoolu na archívním snímku.

Článek

Americkou ligu MLS čeká v příští sezoně velký boom: odejde do ní David Beckham z Realu Madrid a chystají se tam také další hráči, podle zahraničních médií třeba Nizozemec Edgar Davids.

Berger odešel ze Slavie Praha do zahraničí v roce 1995 a působil postupně v Borussii Dortmund, Liverpoolu, Portsmouthu a Aston Ville, odkud odešel v prosinci na dvouměsíčním hostování do Stoke City. Klub dal v minulých dnech najevo, že by jeho působení rád prodloužil. "Platnou smlouvu v Aston Ville má Patrik do 30. června," uvedl Paska.

Pokud Berger opustí Anglii, ukončí své ostrovní působení po jedenácti letech, během nichž odehrál 209 zápasů a vstřelil 36 branek. Během své kariéry v národním týmu odehrál 44 utkání a zaznamenal 18 gólů. Naposledy nastoupil v srpnu 2001 v přípravném duelu proti Korejské republice v Drnovicích, poté se reprezentačního dresu dobrovolně vzdal.

Reklama

Související témata: