Hlavní obsah

Ronaldo chce obrat Fergusona o peníze

MANCHESTER

Víkendové kolo anglické Premier League nabídne dva šlágry nejvyšší kvality. Třetí celek tabulky Liverpool hostí v sobotu na Anfield Road druhou Chelsea, zmítanou vnitřní krizí. V zápase by se mohl objevit už i český brankář Petr Čech, jemuž byla schválena výjimka, díky níž může nastupovat s ochrannou helmou.

Článek

Souboj gigantů nabízí i program nedělní. Manchester United přijede do Londýna na stadión Arsenalu. Vzhledem k mládí nového stánku Emirates Stadium se zde představí poprvé v historii vzájemných soubojů.

V prvním vzájemném duelu v této sezóně vyhráli překvapivě Kanonýři, kteří se v té době potáceli u dna tabulky. Výsledek 1:0 zařídil útočník z Toga Emmanuel Adebayor. Ten se v základní jedenáctce zřejmě objeví i v neděli, vzhledem ke zranění kotníku Robina Van Persieho, jenž jinak v sestavě obvykle nechybí.

Utkání má zvláštní příchuť pro dva důležité muže Reds. Současný nejlepší hráč mužstva z Old Traffordu Christiano Ronaldo a trenérská legenda Sir Alex Ferguson totiž před sezónou uzavřeli sázku, jejíž rozuzlení může přinést již tento víkend.

Kdo vyhraje sázku mezi Fergusonem a Ronaldem?
Hlasujte v anketě pod článkem.

K tomu, aby mladý Portugalec vyhrál nad trenérem, potřebuje v sezóně vstřelit alespoň patnáct branek. K této metě mu chybí jen pouhé dva zásahy, Ronaldo je s třinácti ligovými brankami nejlepším střelcem mužstva.

"Dokážu to! S pomocí mých spoluhráčů ho oberu o peníze," vyhrožoval portugalský útočník s nadsázkou a dodal: "Je to všechno, nebo nic - a já jej donutím zaplatit!" Z reakce Fergusona se zdá, že se snaží ze sázky vykroutit:

Rooney se cítí unavený

"Předmět sázky jsem Ronaldovi sdělil ve skotském dialektu, nevím zda mi přesně rozuměl." Na adresu svého svěřence nicméně dodal: "Neznám jiné křídlo, které by střílelo tolik branek. Jeho výhodou je, že má skvělé obě nohy a neuvěřitelný výskok."

Trenér Wenger má problémy se sestavením jedenáctky Arsenalu. Stop kvůli kartám má záložník Gilberto, důležitý defenzivní článek jinak útočně laděné zálohy. Zdravotní problémy nepustí na hřiště Gallase, Ljungberga a kromě již zmiňovaného Van Persieho zřejmě ještě Eboueho.

Manchester je kompletní, ale divná nálada vládne okolo Waynea Rooneyho, jemuž se v poslední době nedaří a cítí se prý unavený. Přesto by měl nastoupit v útoku Reds a vytvořit údernou dvojici s živoucí legendou Larssonem.

Reklama

Související témata: