Hlavní obsah

Čech: Prohráli jsme, ale mám dobrý pocit

Návrat do branky Chelsea má za sebou Petr Čech. Česká reprezentační jednička se po říjnovém zranění stihla dát obdivuhodně do kupy a v sobotu už stála mezi tyčemi v anglické Premier League. Návrat čtyřiadvacetiletému gólmanovi pokazili Liverpool, který mistrovský celek porazil 2:0. "Jsem zklamaný z prohry, ale jinak mám dobrý pocit," řekl Čech při nedělním telefonickém rozhovoru s novináři.

Foto: PRÁVO/Jan Krůta

Petr Čech v tréninkovém centru Chelsea

Článek

Po třech měsících jste zpět, jaké máte pocity?

Smíšené, prohráli jsme 0:2. Byl to důležitý zápas z toho pohledu, že jsme se mohli přiblížit Manchesteru United, který hraje dneska na Arsenalu. To se nestalo.

Ale stál jste opět v brance Chelsea, navíc o tři měsíce dřív oproti prognózám...

Mám obrovskou radost, že jsem mohl být opět na hřišti. Ani sám jsem nepočítal, že budu zpátky takhle rychle. Na konci jsem byl zklamaný z prohry, ale celkově mám dobrý pocit.

Co říkali na váš návrat spoluhráči?

Všichni mi popřáli, ať se daří dál. Ale prohráli jsme, tak nikdo až takovou radost neměl.

Jak se vám chytalo ve speciální helmě?

Připravoval jsem s ní od začátku, co mi lékaři dovolili trénovat. Vlastně dva měsíce běhám s nějakou helmou na hlavě. Zvykl jsem si na ní, tahle je ještě trošku upravená.

Neměl jste strach?

Věděl jsem, že by se nemělo nic stát. Nijak mi nevadila, slyšel jsem normálně, helma má otvory na uši. Jen jsem se trochu víc potil.

Rychle jste inkasoval, Liverpool pak ještě přidal další gól. Jak jste zásahy soupeře viděl z branky?

Při tom prvním Kuijt zachoval chladnou hlavu a střílel k tyči. Měl dost času, nedalo se s tím nic dělat. Druhý gól byl podobný. Pennant měl dost času, aby si míč prsama posunul, krásně ho trefil po odskoku. Střela se ještě odrazila od břevna, od něj to skočilo do branky.

Po prvním gólu jste si připsal i výborný zákrok, když jste vychytal Riiseho. Povzbudil vás?

Byl to okamžik, který mi pomohl. Po čtyřech minutách jsme prohrávali 0:1, předtím jsem nemusel nic řešit. Chytil jsem velkou šanci a říkal si: z první střely sice gól, ale nic se neděje. Zvedlo mi to víc náladu.

Reklama

Související témata: