Hlavní obsah

Barcelona se vrátila do čela tabulky

MADRID

Fotbalisté Barcelony vyhráli první zápas v roce 2007 a vrátili se díky tomu na první místo ligové tabulky. Úřadující mistři využili sobotní remízy dosavadního lídra Sevilly a po jasném vítězství 3:0 nad Tarragonou získali první příčku díky lepšímu skóre. Navíc mají zápas k dobru.

Článek

První vítězství v kalendářním roce a pouze druhé z posledních šesti zápasů zajistili Barceloně v 19. kole svými brankami Saviola, Giuly a Iniesta. Stejný počet bodů jako katalánský velkoklub a Sevilla má i třetí Real Madrid, který vyhrál na Mallorce 1:0 díky Reyesově precizně provedenému přímému kopu.

Valencie zvítězila na hřišti San Sebastianu 1:0. Taktický zápas bez větších šancí rozhodl po půlhodině hry hostující kanonýr Villa, který se rovněž trefil z trestného kopu. Valencie vyhrála pošesté za sebou a je čtvrtá.

Zápas mezi Getafe a Celtou Vigo rozhodl gól domácího Morala, který skóroval již po 41 sekundách hry. Getafe se pak zaměřilo na obranu a nedovolilo hostujícímu týmu vyrovnat. Tři body zajistily domácím posun na osmou pozici v tabulce.

Zato v utkání mezi Betisem Sevilla a Santanderem si diváci museli počkat na branky až do samého závěru. Pět minut před koncem nejprve poslal hosty do vedení proměněnou penaltou Garay, ovšem domácí se nevzdali a ještě stihli vyrovnat. Povedlo se to Xiscovi, který dokázal odpovědět dvě minuty poté.

Výsledky - 19. kolo:
Betis Sevilla - Santander 1:1 (87. Xisco - 85. Garay z pen.), Getafe - Vigo 1:0 (1. Moral), La Coruňa - Espaňol Barcelona 0:0, Levante - Bilbao 0:0, San Sebastian - Valencie 0:1 (29. Villa), Zaragoza - Huelva 0:0, FC Barcelona - Tarragona 3:0 (18. Saviola, 68. Giuly, 81. Iniesta), Mallorca - Real Madrid 0:1 (78. Reyes).
Tabulku a statistiky najdete zde:

Reklama

Související témata: