Hlavní obsah

Bednář: Na tři body jsme se nadřeli

EDINBURGH

Edinburští Hearts (Srdce) opět rytmicky buší ve skotské fotbalové Premier League. V sobotu doma hostili průměrný Falkirk a povinný zisk tří bodů zajistil až český kanonýr Roman Bednář jediným gólem zápasu v 74. minutě. KOMENTÁŘ ROMANA BEDNÁŘE PRO DENÍK PRÁVO

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář.

Článek

"Byl to těžký zápas. Na tři body jsme se strašně nadřeli. Sehráli jsme jedno z těch utkání, které máte vyhrát bez problémů, ale ono to nejde. Soupeř nemá co ztratit, obětavě brání a vám to do sítě ne a ne spadnout... Koukali jsme na to trápení s Michalem Pospíšilem z lavičky. Byl jsem trochu naštvaný, že jsem nenastoupil od začátku. Asi sedm minut po přestávce mě poslal trenér na trávník.

Dál jsme dřeli, nastřelili břevno a už to vypadalo, že se budeme muset smířit s bodem. Asi čtvrt hodiny před koncem zatáhl náš záložník míč po pravé straně. Zacentroval před branku, já si naběhl k tyči a balón jsem k ní také nohou uklidil. Byla to moje čtvrtá ligová trefa v této sezóně. Jeden gól jsem dal ještě v evropských pohárech a jeden ve Skotském poháru. Samozřejmě že bych měl mít na kontě jako útočník víc branek, ale vzhledem k průběhu sezóny beru i tohle. Michal se na trávník v sobotu nedostal.

V tabulce jsme momentálně třetí, ale nemůžeme na ni koukat. Potřebujeme doma vyhrávat a vozit body ze hřišť soupeřů. V sobotu hrajeme v Glasgowě s Rangers a bod za remízu bychom brali. Naším cílem stále zůstává pohárová Evropa.

Situace v klubu je teď klidnější než loni na podzim. Přišlo ale šest nových hráčů a skotský tisk má zase o čem psát a spekulovat. Je nás tu asi devět útočníků. Nikdo neví, co bude. O svoji pozici se nebojím. Vím, že o mne byl zájem, ale majitel nasadil tak vysokou cenu, že jsem prakticky neprodejný."

Reklama

Související témata: