Hlavní obsah

Maestro Nedvěd aneb magický návrat české hvězdy

TURÍN

Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd se v sobotu vrátil do sestavy Juventusu. Pětizápasová pauza byla způsobená disciplinárním trestem, který následoval po jeho údajném napadení rozhodčího Fariny v zápase s FC Janov. A návrat to byl vskutku impozantní, hodný velkého hráče. Český záložník vstřelil dvě branky a pomohl tak "Staré dámě" do čela druhé italské ligy.

Článek

Vítězství 4:2 posunulo Juventus opět o kousek blíže vytyčenému cíli, tedy návratu mezi italskou klubovou elitu. "Jsem rád za celý tým. Když dostanete rychlý gól jako my v tomto zápase, není lehké se otřepat a chod věcí zvrátit. Nám se to podařilo a ještě k tomu skvělým výkonem," radoval se Nedvěd po zápase.

Pro českého záložníka to bylo první soutěžní utkání od 1. prosince minulého roku. "Nemohl jsem se dočkat," komentoval český hráč svůj návrat na trávník." Během devadesáti minut hýřil takovou aktivitou, že dokázal strhnout i celý svůj tým. Fanoušci alpského klubu nazvali jeho návrat 'magickým představením českého maestra'.

Chybí v reprezentaci Česka její bývalý kapitán Pavel Nedvěd?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

I přes bodový odpočet za korupci má slavný klub v čele Série B již dvoubodový náskok na své pronásledovatele. "Na tabulku je teď příjemný pohled," přivítal postavení Juventusu český záložník.

Pětistý start v dresu 'Bianconeri' si v utkání připsal kapitán Del Piero. Své jubileum oslavil brankou a nádhernou asistencí na Nedvědově gólu, kdy jej vstříc brankáři soupeře vyslal jesličkami protihráči. "Nabíhal jsem si a viděl, že přihrávka ke mně už asi nemůže projít. Jenže Del Piero hrál prostě skvěle a dokázal to prostrčit skrz obránce," popsal situaci před svým druhým gólem český hráč.

Reklama

Související témata: