Hlavní obsah

Drogba: Ševčenko je sobec

LONDÝN/PRAHA

Hvězdný útočník Chelsea Didier Drogba se pořádně opřel do svého spoluhráče Andreje Ševčenka. Ukrajince označil za sobce, se kterým se špatně hraje. "Z Ševčekovy strany necítím žádnou snahu spolupracovat," cituje kanonýra mistrovského celku britský deník The Sun.

Článek

Bývalá hvězda AC Milán přišla v létě do Chelsea za třicet miliónů liber, ale v novém působišti se nechytila. "Ševa si asi jako velká posila myslí, že se klubu může odvděčit góly za každou cenu. Já se o ně rád podělím, ale na druhou stranu očekávám to samé i naopak," říká reprezentant Pobřeží Slonoviny.

"Takové to bylo s Hernánem Crespem, s tím jsme si dokázali vyhovět. Řekněme, že v letošní sezóně je to trošku jiné," zavzpomínal na argentinského forvarda Drogba. Crespo po minulém ročníku přestoupil v srpnu do Interu Milán. Ve smlouvě má ale klauzuli, že si jej Chelsea může po roce vyžádat zpět.

Je Andrej Ševčenko sobec?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Londýnskému klubu se letos nedaří jako v posledních dvou letech, kdy dominoval Premier League. Můžou za to i dohady kolem Ševčenka, který měl údajně donášet svému příteli a majiteli Chelsea Romanu Abramovičovi. "Je to opravdu škoda, protože bychom ze vzájemné spolupráce těžili všichni," uvědomuje si Drogba. "Musím se ale snažit pochopit jeho pozici. Nikdy jsem se nebál konkurence a nevidím Ševu jako hrozbu pro svojí pozici v klubu. Víme, že nejsme rivalové. Narozdíl od minulých let je prostor na hřišti pro dva útočníky," popisuje změnu v rozestavení Chelsea její kanonýr.

"Ale v první řadě je potřeba myslet na tým, ať už je kdokoliv v těžké situaci," dodal Drogba. Ševčenka se v týdnu zastal trenér Mourinho. Po pohárové výhře 4:0 nad Wycombem, ve které Ukrajinec dvakrát skóroval, řekl: "Ševčenko potřebuje čas na adaptaci. Musí se ztotožnit s týmovou filozofií, což nejde tak rychle."

Reklama

Související témata: