Hlavní obsah

Magatha v Bayernu Mnichov nahradil Hitzfeld

MNICHOV

Vedení fotbalového klubu Bayern Mnichov ve středu odvolalo trenéra Felixe Magatha a na jeho místo dosadilo do konce sezóny Ottmara Hitzfelda. Důvodem výměny jsou neuspokojivé výsledky bavorského velkoklubu z poslední doby. Obhájci titulu zatím v jarní části německé ligy nezvítězili, v tabulce jsou čtvrtí a na první Werder Brémy ztrácejí už pět bodů. Hitzfeld už Bayern v minulosti vedl, a to právě před Magathem v letech 1998 až 2004.

Foto: (AP Photo/Uwe Lein)

Odvolaný kouč Bayernu Mnichov Felix Magath

Článek

"Musíme si zajistit místo v příštím ročníku Ligy mistrů a k tomu potřebujeme nový impulz," vysvětlil odvolání Magatha předseda představenstva Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. Odvolaného kouče však za odvedenou práci pochválil. "Litujeme tohoto rozhodnutí, trenér Magath udělal za dobu svého působení pro Bayern velký kus práce," dodal Rummenigge.

Odvolaný kouč na vyhazov reagoval klidně. "Není to samozřejmě nic příjemného, ale jsem hrdý na to, co jsem tu dokázal. Bylo však stále jasnější, že se moje angažmá chýlí ke konci," řekl Magath a nechal se slyšet, že jeho bývalý tým může na titul pomalu zapomenout.

Vaz třiapadesátiletému trenérovi zřejmě srazila úterní bezbranková remíza se zachraňující se Bochumí. Nedávno přitom podepsal novou smlouvu s platností až do léta 2008.

Hitzfeld se vrací k trénování po takřka třech letech

Osmapadesátiletý Hitzfeld, který v roce 2001 slavil s Bayernem vítězství v Lize mistrů, povede tým už na čtvrtečním tréninku. Vrátí se tak tam, kde svou trenérskou kariéru přerušil.

Od konce svého angažmá v Bayernu totiž pouze spolukomentoval fotbal pro německé televizní stanice, ačkoliv se neustále spekulovalo o jeho příchodu k některému ze známých evropských mužstev. Letos v zimě byl například spojován s Hamburkem či Dortmundem. S Hitzfeldem se do Bayernu vrací i jeho bývalý asistent Michael Henke.

Bývalý reprezentant Magath vedl Bayern od léta 2004 a v prvních dvou sezónách s ním vybojoval "double" za vítězství v bundeslize i Německém poháru. Po odchodu Michaela Ballacka do Chelsea loni v létě ale tým nedokázal na předchozí výkony navázat. V minulosti Magath trénoval týmy Norimberku, Brém, Frankfurtu a naposledy Stuttgartu.

Reklama

Související témata: