Hlavní obsah

Trenér Doll skončil v Hamburku

HAMBURK

Vedení Hamburku, jenž ve středu po domácí remíze 1:1 s Chotěbuzí klesl na poslední místo bundesligové tabulky, odvolalo ještě před půlnocí trenéra Thomase Dolla. Agentuře SID to potvrdili představitelé severoněmeckého klubu, kteří na čtvrteční poledne svolali tiskovou konferenci.

Článek

"Museli jsme reagovat," řekl agentuře Bernd Hoffmann, předseda představenstva Hamburku. Čtyřicetiletý Doll, jenž by měl za předčasné ukončení smlouvy dostat odstupné ve výši 900 000 eur, se tak stal třetí trenérskou "obětí" turbulentní středy v bundeslize. Už během odpoledne totiž skončili i Jupp Heynckes na lavičce Borussie Mönchengladbach a Felix Magath v Bayernu Mnichov.

Bývalý německý reprezentant Doll, v jehož kádru je i český reprezentant David Jarolím, byl blízko vyhazovu už po podzimní části. Tehdy se však za někdejšího hráče klubu postavili jak jeho svěřenci, tak fanoušci a vedení týmu mu dalo důvěru i pro jaro.

Druhou část sezóny však slavný klub zahájil remízou v Bielefeldu 1:1 a stejný výsledek uhrál HSV i ve středu s nováčkem soutěže Chotěbuzí. Ani v 19. kole se tak Hamburk nedočkal premiérového domácího vítězství v ročníku a s pouhou jednou výhrou na kontě a patnácti body nyní uzavírá tabulku.

Bývalý reprezentant NDR i spojeného Německa Doll trénoval Hamburk od října 2004, kdy bylo mužstvo stejně jako nyní poslední. V první sezóně se svými svěřenci zachránil bundesligovou příslušnost a vyhrál letní Intertoto Cup, v následujícím ročníku obsadil HSV v lize třetí místo a postoupil do Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: