Hlavní obsah

Děsivý moment ve slovenské lize. Po zákroku soupeře odvezli záložníka rovnou na sál

Zákrok, ze kterého jde mráz po zádech. Tak lze charakterizovat faul, kterého se dopustil anglický obránce slovenského Trenčína Cole Kpekawa. Jak píše server cas.sk podle TASR, skolil Angličan v sedmé minutě utkání proti MFK Zemplín Michalovce unikajícího záložníka soupeře Mateje Trusu tak ostrým způsobem, že devatenáctiletého hráče museli okamžitě převézt na operační sál.

Foto: Repro foto: Youtube AS Trenčín

Mladého záložníka Mateje Trusu odvezli po zákroku soupeře ze hřiště rovnou na operační sál. Má zlomené dvě kosti a bez fotbalu bude možná až rok.

Článek

Tohle jsou momenty, které ve fotbale nikdo nechce vidět. Cole Kpekawa z Trenčína v sedmé minutě utkání zezadu sestřelil unikajícího Mateje Trusu (na videu níže od času 0:41, opakovaný zpomalený a detailnější záběr od 0:56), který se po jeho zákroku na zemi doslova svíjel bolestí. Není divu. Při bližším pohledu na celou situaci bylo ihned jasné, že je zle.

A nejčernější obavy se potvrdily hned poté - Trusa nejen, že byl ze hřiště odnesen na nosítkách, ale musel být ihned operován a čeká ho hodně dlouhá pauza.

„Má zlomené dvě kosti, okamžitě ho brali na operační stůl. Předpokládaná doba absence je možná rok, takové mám informace," poznamenal trenér Zemplína Anton Šoltis, Britský obránce za svůj faul dostal samozřejmě okamžitě červenou kartu.

Michalovce utkání ovládly 2:1, ale o radosti z výhry nemůže být řeč. „Vítězství bych vyměnil za zdraví Mateje Trusy," prohlásil Šoltis po utkání.

Reklama