Hlavní obsah

Neskutečná trefa. Fotbalista Porta předvedl parádní gólovou akci

Porto/Praha

FC Porto vítězstvím proti Pacosu Ferreira udržel dvoubodovou ztrátu na vedoucí Benfiku Lisabon v portugalské Primeira Lize. Diváci na Estádio do Dragao byli svědky krásné akce, když na konečných 2:0 upravil skóre spektakulárním způsobem Kapverďan Zé Luís. Na jeho fotbalovou lahůdku se můžete podívat ve videu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalista Zé Luís z Porta předvedl parádní nůžkyVideo: sntv

 
Článek

Porto vedlo nad předposledním celkem portugalské ligy od 18. minuty zásluhou hlavičkujícího Mahamadoua N'Diayeho. Velkou parádu si pak pro diváky připravili fotbalisté Porta až ve druhé půli.

Běžela 77. minuta, když se k balonu dostal Alex Nicolao Telles. Jeho center našel přesně na hranici vápna osmadvacetiletého útočníka Kapverdské reprezentace Zé Luíse. Ten si zády k brance a mezi dvěma obránci zpracoval míč na prsa a následně nůžkami vypálil nechytatelnou ránu k tyči.

Porto si připsalo šestou výhru v řadě na domácím stadionu a šestou s čistým kontem. Drží tak kontakt v čele portugalské ligy s vedoucí Benfikou. Vítěz Ligy mistrů ze sezony 2003/04 drží zároveň průběžnou druhou postupovou příčku v probíhajícím ročníku Evropské ligy.

Reklama

Související témata: