Hlavní obsah

Diváci trnuli hrůzou, fotbalista omdlel během zápasu

Fotbalista Lyonu Martin Terrier omdlel během prvního poločasu nedělního utkání Ligue 1 proti Toulouse. Vyděšení kolegové a tým lékařů poskytli francouzskému záložníkovi okamžitou první pomoc přímo na hřišti. O přestávce klub vydal prohlášení, které zmírnilo obavy. Dvaadvacetiletá hvězda Lyonu by měla být v pořádku.

Foto: Emmanuel Foudrot, Reuters

Fotbalista Lyonu Martin Terrier zkolaboval na hřišti během 21. kola Ligue 1.

Článek

Francouzský fotbalista Lyonu Martin Terrier ztratil vědomí v 26. minutě 21. kola Ligue 1 proti Toulouse. Autor čtyř branek v letošní sezoně se nejprve předklonil poblíž středového kruhu a následně se bez cizího zavinění sesunul k zemi.

Ztěžka dýchající hráč aktéry dění na hřišti i diváky v Parku Olympique Lyonnais pořádně vyděsil. Duchapřítomní kolegové ho okamžitě dali do stabilizované polohy, zanedlouho se k němu skláněl povolaný odborník. Terrier byl následně převezen do blízké nemocnice. Nejhorší obavy se naštěstí nepotvrdily.

Podle britského deníku The Mirror utrpěl fotbalista takzvanou vazovagální synkopu, která je definována jako náhlá, krátkodobá ztráta vědomí vedoucí obvykle k pádu. Může za ni přechodné snížení prokrvení mozku. Podle dostupných informací bude fotbalista v pořádku.

„Zdravotní stav Martina Terriera, který omdlel během utkání proti Toulouse, je lepší a hráč je plně při vědomí," napsal Lyon ještě o poločase na sociální síť Twitter.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články