Hlavní obsah

Fotbalová groteska! Gólmanovi se směje celý svět

Caen/Praha

To se jen tak nevidí. Neuvěřitelný vlastní gól si v zápase druhé francouzské ligy vsítil brankář Grenoblu Brice Maubleu. Třicetiletý fotbalista si při rozehrávce počínal tak nešikovně, že si balón doslova vhodil za svá záda do brány. Na jeho nešťastné počínání se můžete podívat ve videu níže.

Foto: Sport.cz

francouzský brankář Grenoblu Brice Maubleu si dal v utkání proti Caen komický vlastní gól.

Článek

Na duel 27. kola Ligue 2 proti Caen nebude gólman Maubleu vzpomínat v dobrém. V 17. minutě kapituloval poprvé po penaltě Jessyho Pi a už o minutu lovil míč zpoza brankové čáry podruhé. Tentokráte ovšem vlastní chybou – a ne leda jakou!

Maubleu zachytil přetažený centr domácích fotbalistů a chystal se ho rychle rozehrát, jenže pak to přišlo. Třicetiletý Francouz místo na nejbližšího spoluhráč balón doslova vhodil za svá záda do brány.

Přestože se Maubleu ve skluzu pokusil ještě celou situaci zachránit, podle verdiktu sudích míč přešel brankovou čáru celým objemem, a na světě je tak jeden z nejkomičtějších vlastňáků fotbalové historie. Hosté na nepříznivý vývoj už zareagovat nedokázali, a z Caen si proto odvezli porážku 0:2.

Reklama

Související témata: