Hlavní obsah

Exslávista Aračič chce od FC Brusel odškodnění milión eur

BRUSEL

Bývalý slávistický fotbalový obránce Ante Aračič se pustil do ostrého křížku s belgickým klubem FC Brusel, do něhož ze Slavie Praha před rokem přestoupil. Důvodem je to, že prý příliš seděl na lavičce, za což požaduje mimo jiné i finanční odškodnění ve výši miliónu eur (25 miliónů korun). List la Derniere Heure rovněž napsal, že soud k nevoli celku nařídil obstavit účty klubu.

Článek

O to soud požádal advokát chorvatského hráče, jenž z Česka odešel loni poté, co se neprobojoval do kádru pro sezónu 2007/2008. Kromě miliónu za újmu požaduje podle listu také 77 000 eur (dva milióny korun) za opožděný plat a 180 000 eur (4,5 miliónu korun) dalšího vyrovnání.

Belgický klub, který v loňském ročníku sestoupil z nejvyšší ligy, ale s Aračičovými požadavky nesouhlasí. "Aračič u klubu nemá žádné nezaplacené pohledávky," řekl šéf klubu Johan Vermeersch. Dodal, že Slavii za hráče zaplatil 50 000 eur (asi 1,2 miliónu korun).

Spor souvisí i s tím, kdy si exslávista přivodil zranění, které jej na dlouho vyřadilo ze hry. Podle šéfa klubu to bylo před tím, než byl v klubu angažován, podle Aračiče až v FC Brusel. Vermeersch připustil, že mu v té době klub nějaké peníze neplatil, prý ale v souladu s pravidly a smlouvou. O tom, kdo má pravdu, bude muset nakonec zřejmě rozhodnout až soud.

Reklama