Hlavní obsah

Rakouský fotbal má plán na restart ligy s 200 lidmi na stadionu

Rakouské fotbalové kluby se dohodly na konceptu, jak bez diváků znovu rozběhnout ligu. Zástupci soutěže uvedli, že v plánu je mít maximálně 200 osob na stadionu. Zda se bude moci sezona za těchto podmínek znovu rozehrát, je v rukou ministerstva sportu.

Foto: David Klein, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

V konceptu je 200 lidí, kteří budou smět být na stadionech, rozděleno do tří skupin. Červenou skupinu tvoří hráči, trenéři, realizační týmy a rozhodčí. V oranžové skupině jsou pracovníci televizní produkce, pořadatelé a někteří zástupci médií. Tato skupina smí do vnitřního prostoru stadionu, ale musí si udržet odstup od červené skupiny. Ve třetí žluté skupině jsou zbylí novináři a pořadatelé. Členové této skupiny se musí zdržovat jen na tribuně.

Plán na zahájení ligy předpokládá také pravidelné testování členů červené skupiny na koronavirus. Výsledky testů aktérů musejí být známy nejpozději v 10 hodin dopoledne v den zápasu.

Rakousko patří k zemím, jež vykazují mírný nárůst nákazy koronavirem. Tamní úřady dnes oznámily, že se za posledních 24 hodin nemocí covid-19 nakazilo 69 lidí. Vicekancléř a ministr sportu Werner Kogler před časem uvedl, že vláda nebude zápasům bez diváků s dobrým konceptem v zásadě bránit.

Reklama

Související témata: