Hlavní obsah

Zastavte velké sportovní akce! Macron tlačí na konec fotbalové sezony v Evropě

Fotbaloví fanoušci se restartu ročníků možná nedočkají. První a druhá liga ve Francii už dostaly stopku v úterý. Prezident Emmanuel Macron nyní prosazuje, aby i okolní země zablokovaly plány na dohrání přerušených soutěží. Podle francouzského tisku už o tom jednala francouzská ministryně sportu se svými protějšky ve Španělsku, Německu a Itálii.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Francouzský prezident Emmanuel Macron prosazuje, aby se fotbalové soutěže v nejlepších pěti ligách Evropy nedohrávaly.

Článek

Francouzská vláda v úterý oznámila, že zakazuje konání velkých sportovních akcí až do září. Pro první a druhou nejvyšší fotbalovou soutěž v zemi to znamená zrušení pozastaveného ročníku. Deník Le Parisien ve středu večer přišel s překvapivou zprávou.

Prezident Emmanuel Macron teď chce, aby se i ostatní země patřící do fotbalové velké pětky inspirovaly nařízením jeho vlády a zakázaly restart sezony. Konkrétně se to má týkat britské Premier League, španělské La Ligy, německé bundesligy a italské Serie A.

V Evropě se už jistě nebude dohrávat ve třech zemích – ve Francii, Belgii a Nizozemsku. Francouzská ministryně sportu Roxana Maracineanuová podle ostrovního listu Daily Mail dokonce zahájila jednostranné rozhovory s vládními představiteli výše zmiňovaných zemí.

Italský ministr sportu Vincenzo Spadafora na základě rozhovorů s ministryní klubům ve středu následně naznačil, ať se raději začnou pomalu připravovat až na další ročník.

Reklama

Související témata: