Hlavní obsah

Nacionalisté nechtějí trenéra Granta v Hajduku Split

Nástup izraelského kouče Avrama Granta k fotbalistům Hajduku Split narazil na nečekanou překážku. Po městě se podle místních médií rozmáhají antisemitské nálady, které ve čtvrtek deník Jutarnji list doložil i fotografií zdi, počmárané vulgárním nápisem na Grantovu adresu. Třiapadesátiletý trenér se proto rozhodl zrušit dnešní jednání o smlouvě s Hajdukem a chce přiletět jindy.

Článek

Proti Grantovu příchodu k týmu stojí podle médií především vlivná fanouškovská skupina Torcida, která to však odmítla a naopak vyjádřila Grantovi podporu. Rozhodující je pro ni prý názor klubového prezidenta Mate Perose, který si Granta vyhlédl a řeší pouze jeho pozici v klubu. Tým pod prozatímním trenérem Ante Mišem hraje velmi dobře, a tak by mohl Grant přijít jako sportovní manažer.

Bývalý trenér Chelsea dostal od Hajduku nabídku se základním platem okolo jednoho miliónu eur ročně (asi 25,6 miliónu korun). Hajduk si může takovou investici dovolit díky bohatým sponzorům, mezi jeho akcionáři je i premiér Ivo Sanader.

Reklama

Související témata: