Hlavní obsah

Soud odmítl protest tří klubů proti ukončení francouzské ligy

Paříž/Praha

Pařížský správní soud se odmítl zabývat odvoláním fotbalových klubů Amiens, Toulouse a Lyonu proti předčasnému ukončení francouzské ligy. Vedení LFP přerušenou soutěž definitivně zastavilo na konci dubna poté, co vláda do září kvůli pandemii nového typu koronaviru zakázala všechny velké sportovní akce.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Fotbalisté PSG se stali mistry Francie.

Článek

Mistrem byl vyhlášen obhájce Paris Saint-Germain a nejhorší dva týmy tabulky Amiens a Toulouse sestoupily do druhé ligy. Lyon zase přišel o možnost postupu do pohárové Evropy. Klubům vadilo, že ve hře bylo ještě 30 bodů, takže měly teoretickou šanci své umístění v tabulce zlepšit.

"Soud rozhodl, že verdikt rady ředitelů z 30. dubna může být napaden pouze před státní radou, jež má jako jediná kompetence zabývat se regulačními opatřeními přijatými národními institucemi, jako je LFP," komentovali dnes výrok soudu představitelé ligy.

Francie svou nejvyšší soutěž ukončila jako jedna z mála zemí v Evropě. Jiné ligy se snaží sezonu dohrát - například v Německu se začalo už minulý víkend a v sobotu se po pauze rozběhne i česká liga.

Reklama

Související témata: