Hlavní obsah

Sionko prodloužil smlouvu v Kodani do roku 2011

Záložník fotbalové reprezentace Libor Sionko prodloužil v FC Kodaň smlouvu do 30. června 2011. V pátek o tom informoval Pavel Zíka z agentury Sport Invest International, která hráče zastupuje. Někdejší opora Sparty Praha možná stráví v Dánsku zbytek kariéry.

Článek

Sionko přestoupil do dánské metropole loni v létě po ročním působení v Glasgow Rangers. Předtím hrál od roku 2004 v rakouské lize v dresu GAK Štýrský Hradec a Austrie Vídeň.

V Dánsku se usadí na delší čas. "O prodloužení jsme jednali asi půl roku. Ve čtvrtek večer jsme se definitivně domluvili a mám pocit, že ke spokojenosti obou stran. Nová smlouva je vylepšená proti té minulé, ale důležité bylo i to, že jsme si zde s rodinou zvykli. "Líbí se nám tu," řekl Sionko.

Není vyloučeno, že bude hrát v Dánsku do konce kariéry. "Doufám, že konec je ještě daleko, raději nic neplánuji. V době vypršení smlouvy mi sice bude 34,5 roku, ale pokud bude sloužit zdraví, asi bych se nebránil zůstat déle. V té době začne dcera chodit do zdejší školy, dánsky už umí," uvedl fotbalista, který oslaví 32. narozeniny v únoru příštího roku.

Klíčový zápas podzimu

V té době bude mít za sebou první část zimní přípravy dánského klubu, která startuje 15. ledna. "Minulý týden skončila liga, příští týden hrajeme poslední zápas Poháru UEFA v Bruggách," připomněl program mužstva, v němž hraje také Zdeněk Pospěch. Pro Kodaň to bude klíčový zápas podzimu. S belgickým soupeřem bude bojovat o postup a potřebuje vyhrát.

Hned po návratu z Belgie začne Sionko balit na cestu do Prahy, kde rodina stráví Vánoce. "Manželka s dětmi odletí s předstihem, já budu muset se psy autem. Musím odvézt do Prahy řadu věcí," uvedl hráč, který se chystá i na krátkou novoroční dovolenou v Alpách. "Lyžovat ale rozhodně nebudu. Po operaci zkřížených kolenních vazů jsem až do konce kariéry uložil lyže do sklepa," ujistil Sionko.

Reklama