Hlavní obsah

Fotbalista Mazuch zřejmě zamíří z Fiorentiny do Anderlechtu

BRUSEL

Český fotbalový obránce Ondřej Mazuch je blízko angažmá v Anderlechtu. Podle belgického deníku Het Nieuwsblad je obránce Fiorentiny s vedením bruselského klubu již dohodnutý a čeká, jak dopadne jednání mezi oběma celky. Komplikace je pouze v tom, že italský klub by preferoval hostování, zatímco Anderlecht by Mazucha rád získal natrvalo.

Článek

"Anderlecht má opravdu o Ondřeje eminentní zájem. Začátkem prosince jsem byl ve Florencii a s hráčem jsem se dohodli, že by to pro něj bylo velmi zajímavé. Především z toho důvodu, že by měl mít podstatně lepší vyhlídky na místo v sestavě. Anderlecht by pro jeho fotbalový růst byl velmi dobrou stanicí," řekl ČTK Pavel Zíka z firmy SportInvest, která hráče zastupuje.

Mazuch by se v Anderlechtu sešel s českou trojicí Jan Polák, Daniel Zítka a Stanislav Vlček. "Podmínky pro hráče jsou dohodnuty, nyní se ještě musí domluvit kluby," uvedl Zíka s tím, že Mazuch by měl jít do Bruselu na hostování do konce sezony s opcí na přestup.

Mladý obránce přišel do Itálie v roce 2007 jako stříbrný medailista z mistrovství světa hráčů do 20 let. Fiorentina za něj zaplatila Brnu asi 2,8 miliónu eur (asi 72 miliónů korun), to ale Mazuchovi místo v sestavě toskánského klubu nezaručilo. Dosud neodehrál ani jeden ligový zápas a na podzim už se nechal slyšet, že pokud se situace nějak zásadně nezmění, hodlá "fialky" opustit.

Reklama

Související témata: