Hlavní obsah

Pekhart opět skóroval a dvěma góly zařídil Legii další výhru

Krakov

Fotbalový útočník Tomáš Pekhart po týdnu opět rozhodl zápas v polské lize. Vedoucímu týmu tabulky Legii Varšava zajistil tři body díky dvěma trefám do sítě domácí Wisly Krakov. Po výhře 3:1 udržela Legia osmibodový náskok v čele.

Foto: Sport.cz

Útočník Legie Varšava Tomáš Pekhart.

Článek

Bývalý reprezentant Pekhart přestoupil do Legie před koronavirovou pauzou v únoru ze španělského Las Palmas a na kontě v polské lize má už čtyři góly. V prvním duelu po nucené pauze vstřelil jedinou branku v Poznani, dnes otočil nepříznivý vývoj na stadionu Wisly.

Domácí totiž vedli po poločase 1:0, ale v 57. minutě Pekhart zblízka vyrovnal a o třináct minut později hlavičkou dokonal obrat. Legia odpověděla na páteční vítězství obhájce titulu Gliwic nad celkem Kielce a i po 28. kole má osm bodů k dobru.

Slask Vratislav pod vedením trenéra Vítězslava Lavičky nevyhrál ani druhý zápas po koronavirové pauze, tentokrát smolně nezískal ani bod a přišel o třetí místo. Lavičkův tým přitom vedl v Gdyni od 12. do 82. minuty, ale náskok neudržel a v sedmé nastavené minutě ztratil i remízu po penaltě za ruku. Byla nařízena po dlouhém zkoumání videa a nizozemský záložník Marko Vejinovic ji poté neproměnil, ale míč se k němu od brankáře odrazil a přece jen dokonal obrat pro sestupem ohroženou Arku.

Reklama

Související témata: