Hlavní obsah

Fotbalisté Eindhovenu po remíze na Spartě vyhráli nad Feyenoordem

Fotbalisté Eindhovenu se po čtvrteční remíze 2:2 na hřišti pražské Sparty v Evropské lize vrátili v domácí soutěži na vítěznou vlnu. PSV vyhrál v Rotterdamu 3:1 nad Feyenoordem a zůstal v čele tabulky nizozemské ligy se stejným počtem 17 bodů jako druhé Enschede.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Orlando Engelaar z Einhovenu (vlevo) napadá Bonyho Wilfrieda ze Sparty.

Článek

Dva góly Eindhovenu vstřelil Danny Koevermans, jenž se trefil v 11. a 20. minutě. Třetí branku ještě do poločasu přidal Otman Bakkal. PSV, který čeká odveta se Spartou až v prosinci, odehrál utkání 7. kola v sestavě: Isaksson - Manolev, Ooijer, Salcido (46. Rodríguez), Pieters - Bakkal, Toivonen, Engelaar (83. Simons), Lazovič (72. Reis) - Koevermans, Dzsudzsák.

Stejnou bilanci pěti výher a dvou remíz má Enschede, jež vyhrálo 2:0 v Heerenveenu. Čecha Martina Lejsala v brance předposledního Heerenveenu dvakrát překonal devatenáctiletý Slovák Miroslav Stoch, který je v Twente na hostování z Chelsea.

Hvězdou kola byl nicméně uruguayský kanonýr Luis Suárez z Ajaxu, jenž při výhře 4:0 ve Venlu vstřelil všechny góly. S deseti brankami ze sedmi zápasů tak suverénně vévodí tabulce střelců.

Nizozemská fotbalová liga - 7. kolo:
Haag - Utrecht 0:1, Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 1:3, Heerenveen - Twente Enschede 0:2, Venlo - Ajax Amsterodam 0:4.

Reklama

Související témata: