Hlavní obsah

Fotbalista nechtěl v ruském Krasnodaru ukončit smlouvu, majitelé ho nechali zbít

MOSKVA

Ruskému klubu Kubaň Krasnodar hrozí velký skandál. Černohorský fotbalista Nikola Nikezič v dopise zaslaném vedení FIFA a UEFA obvinil šéfy týmu, že ho k předčasnému ukončení smlouvy přinutili výhrůžkami a mučením. Sportovní ředitel Kubaně Sergej Dorončenko označil hráčovo obvinění za totální nesmysl.

Foto: E. Lelaidier

Fotbalista Černé Hory Nikola Nikezič

Článek

Nikezič přišel do Krasnodaru loni v březnu, s klubem podepsal smlouvu na dva roky a pomohl mu k postupu do nejvyšší soutěže. "Pak mi vedení oznámilo, že mě už nepotřebuje a nabídlo mi, ať ukončím smlouvu. To jsem odmítl a řekl jim, ať mě prodají do jiného týmu," citoval devětadvacetiletého útočníka deník Kommersant.

Když se obě strany nemohly dohodnout, zavolali si šéfové klubu Nikeziče do tréninkového centra a opět mu nabídli, aby rozvázal smlouvu. "Když jsem odmítl, přišli do místnosti dva svalnatí chlápci a začali mě bít. Vyhrožovali mi zmrzačením, když nepodepíšu nějaké papíry. Vydržel jsem asi dvacet minut a pak podepsal," uvedl Nikezič.

Bývalý černohorský reprezentant se po poradě s hráčskou unií rozhodl podat na Krasnodar stížnost. "Jdu do toho za každou cenu. Nevěřím, že by to ruský svaz pořádně vyšetřil, proto jsem se obrátil na UEFA a FIFA," řekl Nikezič.

Klub mafiánské praktiky popírá. "S Nikolou jsem mluvil. Měl nějaké potíže, když se nemohl probojovat do základní sestavy. Řekl mi, že si hledá nové angažmá, ale na nic si nestěžoval," prohlásil mluvčí Krasnodaru Vjačeslav Ivanov.

Reklama

Související témata: