Hlavní obsah

Další slávista do Premier League? Ve hře je balík, cena prý dál raketově poroste!

Londýn/Praha

V Anglii mají jasno! Další slávista se bude brzy stěhovat do anglické Premier League. List The Mirror tvrdí, že na Ostrovy přesídlí český reprezentant Alex Král. Ten z Edenu odešel do ruského Spartaku Moskva, ale teď se prý chystá jeho přesun do Anglie. List píše o Královi jako o české hvězdě a tvrdí, že zájemci zaplatí za hráče až třicet milionů liber, tedy zhruba 860 milionů korun. Mirror připomíná, že zájmu o Krále pomohly i skvělé výkony bývalých slávistů Tomáše Součka a Vladimira Coufala ve West Hamu.

Foto: FAČR

Alex Král v akci...

Článek

Dvaadvacetiletý Král hraje ruskou nejvyšší soutěž za Spartak Moskva, tam odešel ze Slavie v září 2019 za 12 milionů liber. Pokud se potvrdí zprávy ostrovních médií, roste cena českého reprezentanta doslova raketově. Mladík má na kontě čtrnáct reprezentačních startů, naposledy hrál ve středu v Lize národů proti Slovensku, kdy Češi vyhráli 2:0.

Experti v Anglii navrhují, aby talentovaného záložníka s bujnou kšticí koupil některý z klubů už v lednu. Důvod je jednoduchý. Pokud v létě příštího roku Král zazáří na EURO, kde český tým bude hrát s Anglií, Skotskem a Chorvatskem, jeho cena opět poletí vzhůru. Takže v lednu se jeví nákup jako mimořádně výhodný...

Král pomohl Slavii k mistrovskému titulu v Česku, podílel se i na senzačním postupu sešívaných přes Sevillu v Evropské lize. Anglické kluby jsou podle všeho v pozoru, protože se na Ostrovech parádně vede i bývalým Královým spoluhráčům z Edenu - Tomáši Součkovi a Vladimíru Coufalovi. West Ham si jejich služby nemůže vynachválit. A vypadá to, že hráčští agenti ze společnosti K2K tak budou mít brzy další práci.

Reklama

Související témata: