Hlavní obsah

Reprezentant Rezek opouští mistrovskou Plzeň. Míří na Kypr na hostování

LARNAKA

Tým českého fotbalového mistra opouští jedna z hlavních opor. Útočník fotbalové reprezentace Jan Rezek odchází z Viktorie Plzeň na hostování s opcí na pozdější přestup do Anorthosisu Famagusta. Kyperský klub ho v úterý představil třem tisícovkám fanouškům na prvním oficiálním tréninku před startem sezóny. Oznámil to hráčův agent Ondřej Chovanec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Rezek opouští mistrovskou Plzeň.

Článek

"Ve středu Honza absolvuje zdravotní prohlídku. Ve čtvrtek vyrazí zpět do Česka a už v pondělí bude znovu u týmu, který zahajuje soustředění v Rakousku," uvedl Chovanec.

O zájmu kyperského klubu se spekulovalo už v závěru jarní sezóny, kdy Plzeň finišovala za svým premiérovým titulem. Rezek byl především na podzim jedním z hnacích motorů, což ho katapultovalo i do národního týmu. Představil se také na Kirin Cupu v Japonsku, kde nastoupil do obou utkání proti Peru i domácímu výběru.

Rezek se vydá na své druhé zahraniční angažmá - v sezoně 2005/06 mezi dvěma působeními ve Spartě Praha hrál v ruském Krasnodaru Kubaň. V české lize hrál také za Teplice a Bohemians 1905, nejvydařenější období ale strávil v Plzni. Devětadvacetiletý fotbalista nastoupil v české nejvyšší soutěži do 171 utkání a vstřelil 28 branek.

Famagusta se jako první kyperský klub v sezoně 2008/09 zúčastnil Ligy mistrů, v uplynulém ligovém ročníku skončil třetí. V klubu působí například slovenský gólman Matúš Kozáčik, s nímž se Rezek krátce sešel ve sparťanském dresu.

Reklama

Související témata: