Hlavní obsah

V korupční kauze v Turecku vypovídal i reprezentační kapitán Emre

ANKARA

V rámci vyšetřování rozsáhlé korupční kauzy v tureckém fotbale v úterý vypovídal i kapitán reprezentace Emre Belözoglu, jenž působí v jednom ze zapletených klubů Fenerbahce. Třicetiletý záložník uvedl, že byl propuštěn bez obvinění.

Článek

Bývalý hráč Interu Milán a Newcastle Emre odmítl odpovědět na další otázky novinářů s tím, že při své svědecké výpovědi "už mluvil dost" a je unavený.

Vyšetřovatelé v úterý zároveň vyslechli trenéra mistrovského Fenerbahce Ekrema Okumuse, hráče Ankaragücü Kagana Söylemezgillera a jednoho sportovního komentátora.

V rámci vyšetřování aféry s ovlivňováním zápasů bylo zatím v Turecku obviněno přes 30 lidí, mezi nimi například prezident Fenerbahce Aziz Yildirim. Jeho klubu tak hrozí ztráta ligového titulu a nucený sestup. Podezření z ovlivnění padá na 19 utkání.

Nejistý je také osud vítěze Tureckého poháru Besiktase, jehož trenér Tayfur Havtucu a zástupce ředitele klubu Serdar Adali patřili mezi zadržené. Tým českého reprezentanta Tomáše Sivoka se až do vyšetření případu pohárové trofeje vzdal.

Kvůli vyšetřování skandálu byl odložen o měsíc start nové sezony, která měla začít v srpnu.

Reklama

Související témata: