Hlavní obsah

VIDEO: Ohně planou a miláček tribun Wilfried táhne Arnhem vzhůru

ARNHEM

Stačilo mu jen pár měsíců, aby se od svého lednového přestupu stal idolem fanoušků Vitesse Arnhem. Bývalý sparťanský fotbalista Bony Wilfried se na začátku zápasu objevuje na obřím transparentu, kolem hoří ohně a pak se dává do díla. Jde mu to náramně, Arnhem je po deseti kolech nizozemské ligy pátý a útočník z Pobřeží slonoviny patři se sedmi góly k nejlepším střelcům Eredivisie.

Foto: vitesse.nl

Útočník Arnhemu Bony Wilfried se raduje z branky do sítě Eindhovenu.

Článek

Měl Eindhovenu co vracet. Před dvěma lety proti němu v dresu Sparty hrál v Evropské lize výborně, ale gól mu na Letné nedal a v poslední minutě navíc zavinil penaltu, z níž PSV vyrovnal na konečných 2:2. Odvetu na domácím hřišti pak holandský favorit vyhrál 1:0.

Tabulka střelců nizozemské ligy:
11 - Mertens (Eindhoven), 10 - Janko, 7 - De Jong (oba Twente), Wilfried (Arnhem), Elm (Alkmaar), 6 - Toivonen (Eindhoven), Matavž (Groningen), Assaidi (Heerenveen), Plet (Almelo), Malki (Roda), Sulejmani (Ajax).

Teď v neděli se role obrátily. Eindhoven vedl v Arnhemu po poločase 1:0, jenže v 58. minutě se Bony Wilfried trefil a zajistil pro Vitesse cenný bod, díky němuž se stále drží ve špici tabulky. V minulé sezóně se přitom jen se štěstím zachránil... Třeba slavný Ajax se mu nyní dívá v tabulce na záda.

Plakát fanoušků Arnhemu, který oslavuje útočníka Bonyho Wilfrieda.foto: vitesse.nl

„Eindhoven je velký tým, ale my se ho nebáli a bojovali. Úžasný zápas, hráli jsme srdcem a vydali se na maximum, takže můžeme být spokojení,“ líčil úspěšný střelec.

Však také byl Bony ústřední postavou působivého předzápasového chorea fanoušků Vitesse. Ti za brankou vztyčili obří transparent s Wilfriedovým portrétem a heslem „Nebojím se!“. Kotel pro 22 tisíc diváků zkrátka našel svého nového boha. „Je to úžasné, před zápasem mě to náležitě nažhavilo,“ popsal Afričan.

Bony Wifried ještě v dresu Spartyfoto: ČTK/Michal Doležal

Z Prahy se mu v zimě neodcházelo lehce. „Spartu už mám v krvi, ale přišel čas na novou výzvu. Jednou se vrátím,“ slíbil Bony. „Kontakty se Spartou opravdu udržuje dál. Nedávno se přijel podívat na derby se Slavií a radost z velkého vítězství si s mužstvem vychutnal přímo v kabině. S několika hráči si dál telefonuje,“ potvrzuje sparťanský mluvčí Ondřej Kasík.

Čelo tabulky nizozemské ligy:
1.Alkmaar1081124:825
2.PSV Eindhoven1063127:1121
3.Twente Enschede1063126:1021
4.Feyenoord Rotterdam1053221:1018
5.Arnhem1053217:1118
6.Ajax Amsterdam1045124:1417

Reklama

Související témata: