Hlavní obsah

Fotbalisté Ploješti budou hrát kvůli řádění fanoušků šest zápasů bez diváků

BUKUREŠŤ

Fotbalisté rumunského klubu Petrolul Ploješť musejí za trest kvůli chování svých fanoušků v utkání proti Steaue Bukurešť odehrát příštích šest domácích duelů bez diváků. Nedělní zápas, jenž začal s půlhodinovým zpožděním a těsně před poločasem byl po sérii incidentů předčasně ukončen, prohrál ligový nováček z rozhodnutí rumunského svazu kontumačně 0:3.

Foto: Alberto Raggio, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Řádění fanoušků odnesl nejhůře obránce bukurešťského klubu George Galamaz, jehož napadl fanoušek, který pronikl na hřiště, a zlomil mu lícní kost. Svého spoluhráče pomstili Novak Martinovič a Razvan Stanca a za to, že útočníka násilně zneškodnili, byli vyloučeni.

Stancu nahradil v brance Ciprian Tatarusanu, kterého krátce před poločasem trefila světlice a sudí zápas za stavu 2:0 pro Steauu ukončil.

Doživotní zákaz vstupu

Petrolul vedle zavřeného stadiónu zaplatí pokutu 60.000 lei (zhruba 350 tisíc korun). Klub slíbil, že viníky potrestá doživotním zákazem vstupu na fotbal.

Srbský obránce Martinovič, jenž útočníka poslal na zem kopem ve stylu karate, a gólman Stanca dalšímu postihu za vyloučení unikli. Svaz uznal, že zasáhli, aby zabránili větším problémům. "Ten fanoušek byl zdrogovaný a mohl způsobit vážnější potíže," uvedl předseda disciplinární komise Florin Gatejan.

Reklama

Související témata: