Hlavní obsah

Stane se Berbatov parťákem Baroše? Galatasaray má o Bulhara zájem

ISTANBUL/MANCHESTER

Reprezentační útočník Milan Baroš bude mít v Galatasarayi brzy nového útočného parťáka. A turecký klub potvrdil, že jedním z nich by mohl být hvězdný forvard Manchesteru United Dimitar Berbatov.

Foto: Phil Noble, Reuters

Dimitar Berbatov, pokud se do zápasu vůbec dostane, většinou strídá.

Článek

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson má tradičně na všech postech velký přetlak hráčů. Aby fotbalisté neměli pocit, že místo v základní sestavě mají jisté, a zároveň proto, aby mohl zápasovou zátěž rozložit na větší počet hráčů. Od příchodu útočníka Javiera Hernándeze, který nejčastěji doplňuje jasnou útočnou jedničku týmu Wayna Rooneyho, se však Berbatov na hřišti skoro neobjevuje.

Třicetiletému Bulharovi navíc v létě končí smlouva, a pokud ho chtějí Rudí ďáblové zpeněžit, musejí ho prodat v zimním přestupovém okně. Nový kontrakt mu pravděpodobně Ferguson nebude chtít nabídnout. O Berbatovy služby se však přihlásil Galatasaray Istanbul, který by tak vytrhl Manchesteru trn z paty.

Fotbalista Galatasaraye Istanbul Milan Barošfoto: Reuters/Yiorgos Karahalis

Berbatov, který přišel do týmu United v roce 2008 z Tottenhamu, však není jediný útočník, o něhož se turecký klub informuje. „Nezajímáme se pouze o Berbatova, ale o mnoho dalších hráčů. Ano, sháníme útočníka, ale ještě na to máme dostatek času,“ citoval britský deník Daily Mirror prezidenta Galtasaraye Unala Aysala.

„Zatím pouze kontaktujeme hráče a kluby a rozhodnout se hodláme do konce prosince,“ dodal Aysal a upřesnil, kolik hráčů již oslovil: „Rozjednáno máme čtyři až pět fotbalistů.“

Na jméno svého nového útočného parťáka v Galatasarayi si tak bude muset Milan Baroš počkat do zimní přestávky.

Reklama